Преминете към основното съдържание

Три неща, които ще стимулират работатa ви

Знаете ли в кои моменти от деня сте най-продуктивни?

Трябва да знаете какви са вашите върхове, за да може да ги достигнете. Става дума за пика на усилията ви, на производителността ви, на креативността ви, най-добрите моменти в ежедневната ви дейност.

Преди да стартирате пътуването към целите си, трябва да положите основите. Предлагаме ви няколко лесни стъпки, които да следвате, за да достигнете своите върхове.

1. Определете какви усилия ви коства пика на работата ви през деня.

Повечето от вас знаят кога са най-продуктивни. Някои сутрин гледат безмълвно закуската си, без да имат сили да помръднат, а към 10 ч. вече са на пълни обороти. Други стават рано и веднага превключват на 100%. Открийте в кое време от денонощието сте на 100%, за да планирате добре натовареността си. Започнете с наблюденията още от утре.

2. Определете фокуса за деня.

Как бихте използвали ефективно пиковите си моменти през деня, ако не знаете върху какво да съсредоточите усилията си? Това е особено важно за хора, които имат да вършат едновременно няколко проекта, всичките важни. За да оптимизирате производителността си, съсредоточете важните си задачи в пиковите за работоспособността ви моменти. Това ще повиши самочувствието ви.

3. Подгответе се за пиковите моменти.

Когато определите кои са пиковите моменти и знаете кои задачи да оставите именно за това време, на дневен ред идва задачата да повишите трудоспособността си. Също като алпиниста, който приготвя добре екипировката си за изкачване на върха, така и вие е добре да се вдъхновите за работа. Понякога може да останете прекалено дълго в етапа на подготовка. За да избегнете това, започнете да действате, независимо дали имате представа какъв ще е крайният резултат. Когато се намирате в точния момент и работата ви спори, постепенно ще добиете самочувствие и енергията ви ще се увеличава.

Всички оръжия за това да бъдете отлични професионалисти са у вас. Определете кои са силните ви моменти за работа, след това какво точно трябва да свършите в тези моменти и когато те настъпят – действайте!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser