Преминете към основното съдържание

Три от най-очакваните ревюта на Седмицата на висшата мода

Chanel, Giorgio Armani Prive и Christian Dior
Chanel, Christian Dior и Giorgio Armani Prive HC SS16
Chanel, Christian Dior и Giorgio Armani Prive HC SS16 © Getty

CHANEL Haute Couture SS16

© Getty, Chanel HC SS16

Градинско парти и дървена кутия с... мода. Това е новата креатура на великия Лагерфелд в сценографията за представянето на колекцията висша мода на Chanel за лято 2016. Изваяни силуети, дължина до средата на прасеца и до земята, и чанти, които са закачени на коланите – Карл оставя ръцете свободни във всеки стил – вечерен или дневен. Разпознаваме стилистиката на 30-те – пелерини, панделки, перли, буфан ръкав... Нека видим каква интерпретация ни очаква напред.

GIORGIO ARMANI PRIVE Haute Couture SS16

© Getty, Giorgio Armani Prive HC SS16

Маестрото на модата също обръща поглед към 30-те – разпознаваме детайлите в стила на косите с леки вълни в допълнение с очила с кръгли рамки. Дължините са мини, силуетите разкроени с рюшове и волани, материите – нежни и деликатни като шифон, коприна и кадифе. Джорджо Армани отново показва безмерния си респект към модата – много сложни детайли и ръчна работа, майсторско смесване на текстури и детайли.

CHRISTIAN DIOR Haute Couture SS16

© Getty, Christian Dior HC SS16

След ревюто на модната марка в Париж някои попитаха : „А къде е висшата мода, къде е кутюрът?“ и побързаха да сложат тежката присъда, че след напускането на Раф Симънс, Dior се затруднява с креативните предложения. Колекцията висша мода 2016 обаче никак не потвърждава това. Напротив – виждаме изключително умело комбиниране на форми, цветове и материи и необичайна смелост за излизане от клишето „висша мода“. Не небрежност, а бунтарство! Не липса, а нов поглед към висшата мода!

Автро Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser