Преминете към основното съдържание

Три прощални думи от Елизабет II в писмото до покойния й съпруг

Опечалената съпруга написа последното си писмо до своя непрежалим Филип

Известно е, че по време на дългия си съвместен живот кралица Елизабет II често изпраща ръкописни писма до принц Филип. За последен път го направи на погребението му.

На ковчега на херцога на Единбург лежеше венец от любимата му съпруга и малка бележка. И макар да не е ясно какво точно се съдържа в това много лично послание, експертите разгадаха последните три трогателни думи: „Твоя любяща Лилибет“.

Лилибет е прякор, който кралицата получава на младини, тъй като не може да произнесе собственото си име. Известно е, че Филип е използвал това „нежно обръщение“ в писмата си до нея и за нея.

Кралската двойка започва традицията с кореспонденцията с писма в самото начало на ухажването си. Когато 13-годишната Елизабет се запознава с 18-годишния датски принц Филип, той тъкмо да влиза в Кралския флот и те започват да си пишат. Връщайки се от армията, Филип помолил крал Джордж VI за ръката на дъщеря му. Сватбата им се състои на 20 ноември 1947 г. и е излъчена по цял свят по радиото.

Те прекарват първите години от брака си в Малта, където Филип служи като морски офицер, но са принудени да се върнат в Англия след смъртта на крал Джордж VI. През 1953 г. Елизабет II става новата кралица на Великобритания.

"Кралицата е съсипана", сподели Камила Томини, кралски кореспондент на NBC News. На прощалната церемония, на която присъстваха само 30 близки членове на семейството, Елизабет седеше съвсем сама поради ограниченията на COVID-19 и правилата за социално дистанциране.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser