Преминете към основното съдържание

Три тайни за изправен гръб

Те ще ви спасят от болки и ще променят излъчването ви

© iStock

Всеки ден се борим с невидимите заплахи не само за красотата, но и за здравето ни. Изкривяването на гръбнака е една от последиците, от които страдат всички, които работят по цял ден зад бюро. Работата от дома още повече задълбочава проблема - не всички имаме бюра с удобни столове, разполагаме домашния си офис където сварим (или където е останало място). Но не само това е причината да търсим начини да подобрим стойката си. Все пак самочувствието ни по време на важни за нас моменти зависи също от правилната ни стойка.

На ръба на стола

Когато всички погледи са вперени във вас, издърпайте седалището си към ръба на стола. Така тялото ви инстинктивно ще поддържа равновесието, а това е възможно само с изправен гръб.

Заемете поза

По време на важна среща има едно правило – десният крак протегнете напред, а левият поставете под стола. Това ще ви помогне да поддържате равновесието.

Организирайте се

На работното си място се убедете, че мониторът ви е повдигнат максимално високо. Докато работният ви стол – обратно – трябва да е максимално ниско разположен. Коленете ви трябва да са едно ниво с бедрата ви.


Още по етикети

здраве , добра форма
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser