Преминете към основното съдържание

Трябва ли мъжът да бъде красив?

И това ли е най-важното в крайна сметка?
Том Харди
Том Харди © Getty Images

Спомняте ли си как през 2016 г. един мъж обяви, че властите в Саудитска Арабия го изгонили от страната, защото бил прекалено красив? Неговото име е Омар Боркан Ал Гала и в профила му в Instagram пише, че е фотограф, модел и предприемач. Наболата брада, поразителният поглед и мъжествената визия са причината да има над милион последователи в социалната мрежа и постоянно да получава предложения за брак. Независимо дали всичко това е било PR акция или не (журналисти се опитаха да разберат, но така и не успяха), е факт, че въпросът с мъжката красота вълнува и мъжете, и жените.


"КРАСИВИТЕ МЪЖЕ СА ЛОШИ ЛЮБОВНИЦИ: МИСЛЯТ СИ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТАРАЯТ"


Проблеми за отстраняване

Известният пластичен хирург Хърман Ф. Зайлър, който приема холивудски знаменитости в швейцарския курорт Бад Рагац, казва, че сред неговите клиенти мъжете са малко по-малко от жените. Но за разлика от представителките на нежния пол, те се възползват от услугите му, за да имат успех в бизнеса, а не за да се оженят успешно или да изглеждат добре на снимки. „По дрехите посрещат“ е напълно валидно за днешните мъже. Чиновници, бизнесмени, политици посещават проф. Зайлер за да им направи по-ясно изразена волева брадичка или да поправи инфантилната външност, с която ги е дарила природата. Защото тя им пречи в професионалното развитие. При еднакво ниво на образование и опит, жената има един силен коз – тя е приятна за гледане. Затова на мъжете вече им се налага да се грижат повече за външността си.

Първо по важност

И все пак си мисля, че жените, за които външността на мъжа е най-важна, не са чак толкова много. Ако говорим за сериозна връзка, ние обръщаме внимание не толкова на обиколката на бицепса, колкото на излъчването, събиращо в себе си качества като увереност, чувство за хумор и отношение. А онези, идеалните, си остават за чата с приятелки, въпреки че и там ще видите снимки и на не толкова красиви мъже като Хавиер Бардем, Шон Пен или Венсан Касел. Но те имат онова излъчване, което споменах по-горе.


20 ЧЕСТНИ ЦИТАТА ЗА МЪЖЕТЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КНИГИ ПО ПСИХОЛОГИЯ


Което ме навежда на един доста предвидим извод – балансът във всяка сфера на живота е нещо, което трябва да се въведе със закон. Да, никоя от нас не иска да вижда мъже с кореми по-големи от на жена в деветия месец и косми на онези места, на които по принцип не трябва да има. Нито пък надали ще ни бъде комфортно и в компанията на мъже, които си слагат фон дьо тен или имат по-гладки крака от нашите. Ние, жените, харесваме поддържаните мъже. Но не толкова поддържани, че това да си личи. Наречете го женска логика.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser