Преминете към основното съдържание

Трите фактора, които влияят зле на околоочния контур

С два от тях можете да се преборите, но другият е неизбежен
© iStock

1. Синята светлина от компютъра и мобилния телефон

© iStock

Не можем без тях, но е хубаво да ги ограничим, ако искаме да имаме красиви и млади очи. Причината е, че синята светлина, която те излъчват, увеличава оксидативния стрес в клетките, а това води до увреждане и фото стареене. А както знаете, кожата около очите е най-тънката в човешкото тяло и сами можете да си представите какво точно й причинява синята светлина.

2. Стрес

© iStock

Нищо ново под слънцето - стресът влияе на всички органи и системи в тялото и очите не остават по-назад. Той провокира освобождаването на свободни радикали, които правят кожата с неравномерен тен и предизвиква появата на онези ужасни торбички и кръгове около очите. Знаем, че е трудно, но се опитайте да забавите темпото и да си почивате пълноценно.

3. Остаряване

Ето тук нямаме съвет за вас, защото просто няма как отново да сте на 20 г. Това, което ви препоръчваме е да не спирате да се грижите за деликатната зона на околоочния контур и да органичите горните два фактора, защото те могат да състарят цялото ви тяло. Разбира се, използвайте и подходяща козметика - серуми, кремове и маски, които със сигурност ще ви помогнат да поддържате околоочния ви контур "във форма".

Вижте в галерията и нашата селекция с продукти, подходяща за зоната около очите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser