Преминете към основното съдържание

Трите най-големи грешки, които допускаме с фон дьо тена

ИЗБОРЪТ. Докато тестваме в магазина, обикновено нанасяме върху ръката, скулите, брадичката... Грешка! Най-правилно е върху шията, защото лицето е с един тон по-тъмно от нея и фон дьо тенът може само да подчертае тази разлика. Затова е правилно...
© iStock
  1. ИЗБОРЪТ. Докато тестваме в магазина, обикновено нанасяме върху ръката, скулите, брадичката... Грешка! Най-правилно е върху шията, защото лицето е с един тон по-тъмно от нея и фон дьо тенът може само да подчертае тази разлика. Затова е правилно да се избира по-светъл нюанс фон дьо тен, който да уеднакви тена на лицето и шията.

  2. НАПЛАСТЯВАНЕТО. Ако смятате, че колкото повече слоеве фон дьо тен, толкова по-добре, рискувате да се сдобиете с петниста маска на лицето дори и с най-лекия като текстура продукт. Напластяването няма да увеличи покривността на фон дьо тена, а ще предизвика единствено струпване на пигменти в порите, които ще се виждат и с невъоръжено око.

  3. СВЕТЛИНАТА. Повечето жени използват банята като гримьорна и в това няма нищо лошо, ако макиажът е вечерен. Нанасянето на фон дьо тен през деня е препоръчително да се прави на дневна светлина.


НОВИТЕ ФОН ДЬО ТЕНИ С РЕВОЛЮЦИОННИ ФОРМУЛИ


 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser