Преминете към основното съдържание

Триумфът на Леонардо Ди Каприо продължава

Неотлъчно до него е близката му приятелка Кейт Уинслет
Леонардо на сцената
Леонардо на сцената © Getty images

Бавно, но сигурно Леонардо Ди Каприо се приближава към първия си и напълно заслужен Оскар. По пътя си до сцената, за да получи златната статуетка на Академията обаче, той обира и всички останали кино награди.

След като си тръгна от Златните глобуси като най-добър актьор, колегите му от кино индустрията също му отредиха престижната статуетка на церемонията по раздаването на наградите на гилдията. Това е първи приз за Лео от това престижно събитие, като първата, която го поздрави за триумфа, беше близката му приятелка и колежка Кейт Уинслет.

© Getty images, Леонардо и Кейт на червения килим

Очаквано в повечето от главните категории статуетките отидоха при най-коментираните имена. За най-добра актриса в главна роля беше обявена Бри Ларсън, а в поддържаща - Алисия Викандер.

Изненадата дойде при обявяването на победителя в поддържаща мъжка роля - там приза попадна в ръцете на Идрис Елба. Фактът, че той дори не се оказа сред номинираните за Оскар, както и други негови тъмнокожи колеги, предизвика огромен скандал за дискриминацията в Холивуд.

За разлика от Оскарите, където борбата в по-важните категории ще бъде между "бели" актьори, на наградите на актьорската гилдия имаше доста тъмнокожи победители. Сред тях бяха Вайола Дейвис и Куин Латифа. За най-добра лента беше обявена Spotlight, разказващ историята за група журналисти от едноименния вестник, които правят серия от материали, разобличаващи католически свещеници в педофилия.

© Getty images, Леонардо получава прегръдка от Кейт

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser