Преминете към основното съдържание

Търсите подходяща раница за вашия ученик?

Шведската марка Fjällräven обещава да реши проблема с тежките чанти на учениците

Както всяка есен и сега хиляди родители се изправят пред въпроса каква раница да изберат за своите деца. Купищата учебници, помагала и тетрадки все повече увеличават риска от гръбначни изкривявания, особено при по-малките ученици. Всяка година родителите в България се оплакват от увеличения брой задължителни помагала, които децата им трябва да носят на гръб всеки ден. В месеците преди първия училищен звънец намирането на перфектната раница се превръща в непосилна задача, за чието изпълнение в боя самоотвержено се хвърлят всички роднини – обиколки по магазините, запитвания в интернет групи, часове наред ровене из он лайн магазини, семейни консултации за цвят, картинка и брой джобове. А резултатът доста често е разочароващ.

Шведската марка Fjällräven, която от пролетта вече има магазин и в София, предлага решение на този казус. Техният емблематичен модел раница KÅNKEN се появява през 1978 г. точно като отговор на проблема с болките в гърба от носенето на тежки раници от учениците в Швеция. Голяма колкото две папки формат А4, оттогава KÅNKEN не спира да увеличава популярността си, и днес се използва от деца и възрастни по целия свят.

Освен, че се отличава с уникалния си модел и форма, раницата е и удивително устойчива, което ви гарантира, че вашият ученик няма да я съсипе след първото мятане някъде из двора. Издръжливостта й се дължи на здравата непромокаема материя Vinylon F, а отличителният дизайн никога не е излизал от мода. Освен за създаването на характерния й външен вид, правите й линии, изразяват и идеята на марката за устойчивост и „умни“ производствени практики с минимално количество остатъчен материал. Например, при рязане на плата не остават почти никакви парчета, а презрамките пък са изработени от дълго парче плат, свързано със задната дръжка - детайл, който също допринася за високата издръжливост на KÅNKEN.

Критериите на родители и деца при избор на раница са коренно различни. Ние търсим удобство и здравина, но нашите ученици гледат само външния вид. За тях е важно да се отличават. И тук KÅNKEN е перфектен избор. Дизайнът на раницата е признат за произведение на изкуството. През 2016 г. Svensk Form, Шведската асоциация на изкуствата и занаятите, позовавайки се на специфичния, изчистен дизайн и високото ниво на функционалност на KÅNKEN, признава раниците за приложно изкуство, сравнимо с музикалните, филмови и литературни произведения.

А покрай избора на ученическа раница, помислете и за своето удобство. Може да изберете Kånken Totepack, просторната чанта за рамо, която благодарение на каишките си всъщност е две чанти в една - може да се носи през рамото, когато бързате из града, или като раница, когато водите децата до училище или пък решите да се придвижвате с мотор или колело и се нуждаете от пълна свобода на движение. Моделът е с включена удобна подложка за седалка, така че винаги сте подготвени за почивка в парка, докато чакате детето да приключи с тренировките или урока по антлийски. В допълнение към това, Kånken Totepack има и сигурно отделение за 13-инчов лаптоп, така че можете да вземете офиса си със себе си, където и да отидете. Чантата има отвор с цип в горната част, а от външната страна има предния джоб, типичен за всяка раница Kånken, точно под емблематичното кръгло лого.

Друг чудесен модел е Kånken Hip Pack, който ви предлага перфектния начин да носите вашите ценни вещи. Слагайте я на кръста и излизайте навън! Няма по-лесен начин от това, да вземете всичко важно наведнъж. От вътрешната страна, чантата за кръст има отделен джоб и ключодържател, а от външната страна - два джоба с цип, за да са достъпни нещата, които ползвате най-често. Kånken Hip Pack е направена от същия издръжлив Vinylon F като оригиналната Kånken раница и има същото емблематично лого – онова, което можете да разпознаете само за части от секундата.

Днес KÅNKEN се предлага във все по-голямо разнообразие от цветове, модели и размери. Раниците лесно се вписват във всеки тип ежедневие и това ги прави силно предпочитани, особено от учениците и техните родители. Любителите на KÅNKEN ги използват за носене на най-различни неща – от планове за бъдещето до тетрадки, моливи и кутии с обяд. Много често феновете на марката декорират допълнително KÅNKEN раниците си със стикери, кабърчета, кръпки, и дори с ръчно плетени елементи, и гордо ги снимат, рисуват и споделят със света.

Открийте всички модели и разновидности на KÅNKEN в магазина на марката в The Mall (ниво партер) или онлайн на www.fjallraven-shop.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser