Преминете към основното съдържание

„Трубадур“ се завръща през декември в София

Звезди от Миланската скала на голямата сцена на НДК

Последният месец от годината ни дава възможност да се почувстваме като в истинска европейска столица. На 10-ти декември в зала 1 на НДК ще имаме възможност да се насладим на оперната суперпродукция "Трубадур" от Верди с участието на звезди като Алиса Зиновиева, Марио Маланини, мецосопраното Даниела Дякова и Александър Крунев. Двамата знаменити солисти от Миланската „Ла Скала“ отново са приели поканата на Държавна опера Русе, след като преди година публиката имаше възможност да се влюби в таланта им в постановката „Тоска“.

Причудливата и екстравагантна история на Трубадур пренася зрителите в испанската романтика и страсти. Верди композира произведението си само за 21 дни, но независимо от това критиката и публиката единодушно определят “Трубадур” като една от най- красивите, мелодични и въздействащи произведения в музикално отншение за всички времена.

Алиса Зиновиева

На 10-ти декември ще се насладите на силната селекция на солисти, перфектни хор и оркестър, красиви декори и професионално озвучаване, а диригентът Найден Тодоров се грижи огромната продукция да омагьоса публиката в Зала 1 на НДК. В “Трубадур” ще вземат участват над 150 изпълнители – солисти, хор и оркестър на Държавна опера Русе.

Оперната постановка “Трубадур” е част от програмата на престижния Новогодишен музикален фестивал на НДК, а билети за нея се продават в Билетния център на НДК, мрежите на Ивентим и Тикетпортал. Цените са от 20 до 60 лв.

Марио Маланини

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser