Преминете към основното съдържание

ЦВЕТНА ЛАВИНА: Новото зимно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22

Галерия

Модната зима на ИВАН АСЕН 22 започва с лавина от цвят. Шарени пискюли, помпони като пухкави цветни снежни топки, ватирани якета в ярки цветове и плетива като детски рисунки – кой е казал, че зимата трябва да е бяла? На фона на монохромния сняг и прозрачния лед ще се открояваме с пъстри дрехи и аксесоари, вдъхващи настроение.

Свободата за авторски интерпретации на топлина и уют в цвят и обем е безгранична. Триизмерни многоцветни помпони, ресни и пискюли кацат върху обемни плетива. При едноцветните вълнени палта, поли и рокли отново водещ е яркият цвят, съчетан с приказни триизмерни силуети, нестандартни геометрични участъци и овални обеми.

3-D-Colour-Blocking извежда на преден план определени детайли, част от триизмерен десен. Пикселизирани преливащи цветни графики изпъкват на фона на тъмна основа, а размити райета на вълни образуват овални линии. Забавно настроение създават и многопластовите ръчно създадени цветни текстури, смесените техники, фотопринтът, както и смелите триизмерни statement-бижута.

В събитието участват дизайнерите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, Динка Касабова-DK, nelmit, Росица Мршич, Мая Каранешева, Евгени Петков-Eugenio, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Полина Сотирова, Славина Петрова, Милена Начева, Юлияна Янъкова, Стиляна Джонгова, Милица Миланова, Ели Ненковска, Кристина Любенова, Vintage Sofia и Инна Габровска. Авторски бижута ще представят Велислава Божинова, Калина Чанкова, Гергана Труканова, Катя Лазарова, KENNA Jewelry и Вяра Иванова.

Дебютиращи „нови имена“ в дизайнерската изложба са Едже Дервиш, студентка 4 курс в специалност „Мода“ в НБУ, и Боряна Данкова, създаваща изящни порцеланови бижута.

Специалното дизайнерско събитие на 17.12. включва среща с дизайнера Евгени Петков-Eugenio, който ще сподели впечатленията си от Китай чрез вдъхновената от страната мини- колекция „FrоmChinawithLove“.

Авторските модели на дизайнерите са включени в цветна фотосесия на Петър Тановски с „лицето“ на събитието: Трейси Келли Асемота, с грим от Християна Теова, коса от Станимир Барутчиев-Миро, а стайлингът и сет-дизайнът е на Анелия Антова и Станислава Димитрова.

Автор на специално оформения към темата на събитието е Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали е работа на Георги Флоров.

Посещенията на изложбата от 1-22.12.2022 ще се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във фейсбук и на мейла nelmit@yahoo.de и на отворени врати през уикендите: събота, 3.12., неделя, 4.12., събота, 10.12., неделя, 11.12., събота, 17.12. и неделя, 18.12. от 14:00 – 20:00 ч.

Откриването, в присъствието на дизайнерите, ще е на 1.12. от 19:00 ч. в шоурума на ИВАН АСЕН 22.

Зимното дизайнерско събитие „Цветна лавина“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по програмата „Едногодишен грант“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser