Преминете към основното съдържание

Тя каза "Да!": Мария Шарапова се омъжва

Избраникът на Маша е британският бизнесмен Александър Гилкес

33-годишната тенисистка, която е бивша първа ракета в света, прие предложението за брак на приятеля си, 41-годишния бизнесмен Александър Гилкс, и го обяви на профила си в Instagram.

„Казах „ да “още от първия ден, в който те срещнах. Това беше нашата малка тайна, нали? " - написа тя под снимката с избраника и постави емоджи с пръстен и шампанско под снимката.


Шарапова е единствената руска тенисистка, която е печелила всички състезания от Големия шлем – два пъти печели Ролан Гарос и по веднъж US Open, Wimbledon и Australian Open.

Спортистката приключи кариерата си през февруари 2020 г. През 2012 г. тя основава компанията за сладкиши Sugarpova. Преди това Мария беше включена в списъка на Forbes като една от най-богатите жени в САЩ. Състоянието й се оценява на 200 милиона долара.

Шарапова имаше връзка с Григор Димитров в продължение на две години. След раздялата им през 2015г. двамата запазиха близки приятелски отношения.

Гилкс е съосновател на фонда за рисков капитал Squared Circles, бивш съосновател на онлайн търга Paddle8, член на борда на Нюйоркската академия на изкуствата, съосновател на марката Pangaia и приятел на принц Хари.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser