Преминете към основното съдържание

Учените твърдят, че работата ни пази от грип

Условието е да ни доставя удоволствие: кои са 5-те знака, че това е така?
© iStock

Немските учени твърдят, че хората, които работят с удоволствие, боледуват много по-рядко от грип и други простудни заболявания. Отделяният по време на любимо занятие ендорфин помага за укрепването на имунната система. Условието е да се занимавате с нещо, което ви е по-душа. Има ситуации, в които може заплатата да не ви носи търсеното удовлетворение, но екипът да е много приятен, а това помага вечер да не усещате такава умора и апатия. Има 5 знака, които показват ясно, че вие сте в такава ситуация. Това означава, че работата ви ще ви спаси от есенните простуди.

#1. Имате желание да се развивате професионално

Ако с удоволствие следите за новостите и тенденциите в областта, в която работите, търсите начини да получите нови знания и квалификация, с радост обсъждате текущите задачи с колегите си, споделяте опита си – това са все добри знаци. Значи със сигурност работата ви ви увлича и ви доставя удоволствие.

#2. Сутрин сте в добро настроение

Не се опитвате с всички сили да избутате деня и не падате духом вечер, а в неделя не ви се свива душата при мисълта, че на следващия ден трябва да се върнете в офиса. В офиса не забелязвате как минава дена, а концентрацията ви не се губи дори при постоянния смях и закачки на колегите ви. Това е знак, че искате да сте там, където сте.

#3. Парите не са най-важното

Заплатата вероятно не е определящият фактор, който ви задържа на работното ви място. Ако си представяте, че дори и да сте финансово независими, ще продължавате да работите настоящата си работа, значи това е точното нещо, което искате да правите и ви доставя удоволствие.

#4. Добре се справяте с работата си

Нямате необходимост постоянно да питате за съвети как да се справяте със задачите си. Напълно по силите ви е да разработите подробен план за действие и успешно да го осъществите. Дори едновременно с това усещате душевен комфорт и увереност, че ще достигнете целите си, независимо какви трудности срещате по пътя си.

#5. С удоволствие експериментирате

За вас работата не е просто изпълнение на задачи, а творчески процес. Не ви плашат провалите, готови сте да се възползвате от всеки шанс, да направите нещо нестандартно, за да постигнете целите си. Понякога ви идват наум брилянтни идеи как да усъвършенствате работния процес.

Позитивната настройка може да се справи с всякакви трудности и с много от проблемите със здравето, особено пък с леките простуди и леки неразположения, свързани с есента. А как да се разтоварвате от стреса може да узнаете ТУК

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser