Преминете към основното съдържание

Уилям и Хари отказаха да участват заедно на събитие в памет на Даяна

Братята настояха да изнесат отделни речи при откриването на паметната статуя на лейди Ди това лято.

На 1 юли 2021 година принцеса Даяна щеше да навърши 60 години. Въпреки спорната й репутация в кралското семейство, дворецът реши да направи голяма крачка в почитането на паметта й и одобри изграждането на паметник на принцесата на територията на двореца Кенсингтън. Синовете на Даяна, принцовете Уилям и Хари, бяха назначени за ръководители на проекта.

Феновете на британската монархия се надяваха, че тази обща кауза ще помогне на братята да изгладят отношенията си. Изглежда обаче, че няма да има помирение: Уилям и Хари настояха да изнесат отделни речи на церемонията по откриването на възпоменателната статуя. "Много е вероятно те да не могат да контролират емоциите си, ако действат заедно", обясни кралския източник.

За откриването на паметника Хари ще се завърне от Санта Барбара в Лондон за втори път през 2021 година, след като през май се върна за погребението на дядо си, принц Филип, но бе посрещнат изключително хладно от по-голямата част от роднините си.

Кралският експерт Ръсел Майърс е на мнение, че когато Хари се върне, той може да използва раждането на второто си дете, което се очаква да се роди през лятото, като "удобно оправдание", за да не „влиза в контакт със семейството".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser