Преминете към основното съдържание

Уолис Симпсън – най-презираната жена на 20 век

Жената, която поставя пред дилема краля на Англия - Едуард VIII, да избира между кралската корона и нея самата

И той избра... нея!

Привлечен от независимостта й, от това, че го третира, както всяка жена своя мъж. Описвана като суха и неженствена, но с остър ум и заразителен смях. От този момент американката се превръща в най-мразената жена в света. Въпросите и последвалите отговори са в посока – защо Едуард Осми се отказва от всичко, заради една жена?! Но не се появяват такива в нейна защита. Ами това, от което се отказва тя? Личен живот, свобода, репутация. Пресата не публикува и дума в нейна защита. Тя е просто чужденката, която си е позволила да се влюби в кралска особа.

„Никога не съм чувал, при цялата човешка история, за човек, така крайно обсебен от друг, както той беше от нея. Бе много забележително. Не беше доминация. Беше форма на притежание“

Макар и мразена Уолис Симпсън успява да се хареса чрез своя стил на обличане на голяма част от обществото и буржоазитя в Англия и не само. Тя била модна икона за своето време и имала много последователи. Признава, че никога не е била красива, но умеела да привлича погледите към себе си, където и да отиде.

Авторът Даяна Миторд споделя, "Колкото повече хора имаше в стаята, толкова повече очи гледаха нея. Мисля, че в това имаше нещо уникално."

През 1936 г. „Таймс“ я избира за „Жена на годината“. По същото време Уолис Симпсън се превръща в най-обсъжданата, спекулирана и интересна личност в света. Никоя жена, в историята не я е изравнила в това отношение.

И до днес, за някои историци е мистерия какво необикновено Едуард Осми открива у Уолис, че да го накара да се превърне в мъж отказал се от рожденното си право да бъде крал.

А какво ли е усещането да изживяваш най-великия романс на века...


Рубриката "Студентите говорят" е с подкрепата на проф. Любомир Стойков.

Ако сте студент и имате какво да споделите във връзка с актуална тема, то можете да се свържете с редакционния ни екип на info@elle.bg. ELLE дава пълна свобода на изразяване като вашият коментар може да е под формата на текст, графики, видеа и пр.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser