Преминете към основното съдържание

Урок по красота: червеното червило

Любимият ритуал в грима има своите тайни за перфектни резултати
© iStock

Стъпка 1

Нанесете върху устните коректор или тониращ крем. Устните в червено са винаги много взискателни – те са като ярък аксесоар. Най-добре е да нанесете хидратиращ балсам, след което и коректор, за да скриете всички неравности по повърхността.

Стъпка 2

Леко докоснете с прахообразна пудра повърхността на устните. Точно като на художниците ни е нужно чисто платно, за да направим идеалния контур.

Стъпка 3

Нанесете хайлайтер в ямката над устните. Този прост трик създава удивителен оптичен ефект. Той помага на устните да изпъкнат и подчертава контура им.

Стъпка 4

Сложете молив върху естествения контур на устните, след което изрисувайте площта на целите устни. Моливът трябва да е много добре подострен и в абсолютно точния нюанс на червилото. За да получите точна и равна линия на горния контур, повдигнете малко брадичката, докато рисувате – така ще ви е по-лесно да проследявате браздата, по която трябва да рисувате. Запълването на целите устни с молив дава една добра основа за цвета и красив базов нюанс. Така устните остават непроменени дори след първата хапка или глътка кафе.

Стъпка 5

Нанесете червилото. Това може да стане както със самия стик, така и с помощта на четка – така се получава по-плътно покритие.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser