Преминете към основното съдържание

Урокът, който Кейт и Уилям научиха от брака на Чарлз и Даяна

Според кралските биографи херцозите на Кеймбридж са успели да се поучат от грешките на родителите на принц Уилям

Днес бракът на Кейт Мидълтън и принц Уилям се счита за еталон и много експерти обясняват популярността на двойката с това, че силната и искрена връзка на съпрузите, основана на приятелството, е символ на стабилност и предизвиква съчувствие сред поданиците (за разлика от тъжната любовна история на принцеса Даяна и принц Чарлз, която нанесе сериозни щети на репутацията на британското кралско семейство и на монархията като цяло). Вероятно обаче именно грешките, допуснати от родителите на принц Уилям в брака, са му помогнали да изгради силен семеен съюз и да избегне проблеми.

През 1995 г. принцеса Даяна участва в интервю с Мартин Башир в програмата „Панорама“ по Би Би Си, което предизвика много смесена реакция - съпругата на принца на Уелс коментира реалностите на живота в британското кралско семейство, а също така разказа за проблемите, с които се е сблъскала. Ппринцеса Даяна сподели, че принц Чарлз ревнува от нейната популярност и й завижда, когато е в центъра на вниманието на пресата и обществеността.

Според принцесата на Уелс проблемът се е появил по време на кралското посещение в Австралия през 1983 г. - тогава вниманието на феновете и журналистите е изцяло насочено към нейната личност, а бъдещият крал на Великобритания е „в сянката“ на съпругата си . „Вместо да се чувствам щастлива и да споделям тази радост с любим човек, се чувствах подтисната. Вниманието на медиите породи завист [на Чарлз] и това предизвика много проблеми в отношенията ни “, каза принцеса Даяна.

Според биографи и приятели, Кейт и Уилям са успели да научат уроците от миналото и да не попаднат в „капана“, разрушил отношенията между Даяна и Чарлз, тъй като от самото начало бракът на херцозите на Кеймбридж се гради на основата на приятелството и двамата „се радват на успехите си“. „Те имат силна връзка и Кейт дава на съпруга си увереност”, каза пред The Times приятел на двойката, присъствал на сватбата им през 2011 г. И добави: „Няма място за ревност или противоречия в отношенията им, те искрено се радват на успехите на другия“.

На това мнение е и кралският биограф Кейти Никол, която отбелязва, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са успели да преодолеят всички трудности, които им се случват, и да изградят силна връзка, основана на приятелство и взаимно разбирателство. „След като наблюдавах връзката им в продължение на десет години, мога да кажа, че двойката наистина е на една и съща вълната, а в основата на брака им е силно приятелство, което помага да се преодолеят трудностите и да се избегнат фатални грешки“, добавя Никол.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser