Преминете към основното съдържание

Устойчива мода с колекцията на MANGO от рециклирана вълна и изцяло естествени материи

Моделът Саския де Брау, която е част от четвъртата MANGO COMMITTED колекция, разказва за своята работа като творец, давайки втори живот на дрехите

В нашата нужда да избягаме от хаоса се обръщаме към тишината и спокойствието, които действат като лек за ежедневието. Те са и вдъхновението за екологично ангажираните дрехи като тези в новата капсулна колекция MANGO COMMITED - облекла, създадени от рециклирани тъкани, които използват устойчиви влакна.

Моделът Саскиа де Брау е лицето на вдъхновяващата за устойчив живот кампания

В допълнение към работата си в света на модата, тя е и творец, който представя фотографии, графики и дори елементи от "арт пърформънса" .

Саския създава своята работа, фокусирайки се върху концепции като пространството, преминаването на времето или градовете - символ на масовата кулура.

Нейните наблюдения се превеждат в произведенията, които са изпълнени с рециклирани от различни места предмети, за да се създаде уникална визия за симплистичност и простота.

Същата минималистична красота тя придава и в създаването на дрехите, които съставят тази капсулна колекция. Естествени материи като вълна, биоразградими влакна като Tencel ™ или рециклирани влакна като вискозата, се използват в силуети в нюансите на бялото, кафявото или вселюбимия цвят патладжан.

ДА ДЕЙСТВАМЕ!

Колекцията MANGO COMMITTED не е единствената устойчива инициатива на модния бранд. Желанието да продължи да създава съвестна мода накара испанската марка да увеличи дяла на устойчивите влакна, които използва, и да се ангажира да подкрепи използването на 50% устойчив памук до 2022 година.

Освен това, MANGO продължава проекта си "SECOND CHANCES" за рециклиране на облекла и обувки, разпределяйки събраните облекла на местно рециклиране (52%), международно повторно използване (10%), възобновяване (20%) и енергийно възстановяване (18%).

Устойчива мода с MANGO COMMITTED

Галерия

Устойчива мода с MANGO COMMITTED

Повече на mango.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser