Преминете към основното съдържание

Ути Бъчваров празнува 20 години в национален ефир

Първият кулинарен телевизионен водещ и автор на няколко уникални за ефира формати не е сменял попрището си и винаги е бил изцяло посветен на своята страст - кулинарията
Ути Бъчваров, който празнува 20 години на екран
Ути Бъчваров, който празнува 20 години на екран

Водещият Петър Бъчваров – Ути отбелязва 20-годишен юбилей от старта на първото българско кулинарно предаване – фаворит на няколко поколения хоби готвачи.

Предаването „Вкусно“ излиза в ефира на БНТ през 1996, без конкуренция, превръщайки се в тотален лидер, а Ути Бъчваров – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до днешния ден. От 20 години той е символ на любителското готвене от екрана и неизменна част от програмата на БНТ и е представил хиляди рецепти, променял няколко формата и визии на шоуто си, което се развива постепенно, но никога не сменяло лицето си – водещият Ути Бъчваров.

При старта си предаването се излъчва в прайм тайм, преди вечерните новини, с изключителна гледаемост, а водещият успява да съчетава шоу, готвене и необходимия за времето си подход за справяне с вариращ семеен бюджет. През годините, „Вкусно“ няколко пъти сменя своята визия и време на излъчване, като от 2014 насам се излъчва в най-успешния си досега вариант - 7-минутният формат на „Бързо, лесно, вкусно - Рецепта на деня“. В него Ути приготвя една рецепта, изброявайки точните стъпки и акцентирайки върху малките трикове и тънкости, които биха превърнали всеки любител готвач в майстор.

През 2014 по БНТ стартира и лайфстайл предаването „Животът е вкусен с Ути Бъчваров”, което е единственото кулинарно ток шоу в българския ефир с популярни гости с интригуваща история. Предаването показва на зрителите и любознателната природа на пътешественика Ути, като представя пътуванията му по света и в България, както и гостуванията му при новодомци, които са закупили ново жилище.

Известният кулинар е израстнал в артистични среди – завършва НАТФИЗ с „Театрална критика“ и „Кинорежисура“, публикувал е над 150 статии за кино и театър, а също така е играл и в няколко български филма. С времето житейският му път се развива естествено така, че той започва да съчетава артистичните си изяви с готвене. Така, през 2005 се ражда още едно уникално по формат шоу - „Пътуващият кулинарен театър“ - специализирана сцена за изнасяне на кулинарни спектакли, която е мобилна и може да бъде инсталирана в най-различни пространства. Кулинарният театър е организиран така, че всичко да се случва пред очите на зрителите, за да изживеят магията на готвенето заедно с водещия. Амбицията на Ути е да разшири своя кулинарен тетър и да го превърне в една пътуваща академия, с която да обикаля не само България, а и света, и да обучава хората в удоволствието от бързото, лесно и вкусно готвене.

За тези 20 години Ути пише и няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”, "Пътешествие из страни на орли и замъци", съвместно с проф. Николай Овчаров и "Вкусно - Рецептите на Ути", както и невероятната поредица „Животът е вкусен с Ути Бъчваров“. Ути Бъчваров популяризира кулинарното изкуство в страната със своите непрестанни участия и обиколки из различните региони, предоставяйки първите по рода си кулинарни демонстрации, шоу програми, кулинарни театри и гурме вечери, като успява да комбинира кулинарията и шоу спектакъла в Европа, както и да популяризира и националната кухня. Водещият е един от малкото известни личности у нас, който не е сменял попрището си и винаги е бил изцяло посветен на своята страст - кулинарията. Това го превръща в една от най-популярните и любими личности, които се ползват с огромното доверие на българската публика.

Юбилейното тържество на Ути Бъчваров ще бъде на открито - на 14 май (неделя) от 11 ч. в парка на Военната академия „Георги С. Раковски“. Очаква ви брънч на открито с музика на живо и традиционно вкусна кухня. 

Ако сте една порода с Ути и за вас кулинарията е истинско изкуство, подаряваме ви нашата селекция от 25 фотографии на храна, които са не по-малко вдъхновяващи от вкуса й:

Храната вдъхновява и в снимки

Галерия

Храната вдъхновява и в снимки

Снимки: wrightkitchen.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser