Преминете към основното съдържание

В Деня на любовта Памбос Агапиу ни учи на САЛСА (ВИДЕО)

"Начинът, по който жената танцува, казва много"

По случай двойния си рожден ден, този на танцовата си школа Pambos Dancing Center и своя - на 13 февруари, шармантният хореограф от Кипър се съгласи да ни обясни повече за магията на танца и да ни покаже най-основните стъпки на салсата. 

Според него, танците по двойки дават лекота в движенията и в общуването между влюбените. По своята същност тя е флиртуващ танц. Ролите в салсата ни връщат в едно друго време, където мъжът е водещ, а жената обикновено следва. Някои могат да сметнат това за остаряло, но според Памбос е освежаващо.

Прочетете какво още сподели с нас харизматичният Памбос. 

 

ELLE: Кои танци разкриват сексапила на жената?

- Мелодията в бачата е много красива и романтична, изпълнява се от акустична китара. Танцът и музиката идват от Доминиканската република, танцува се по двойки, телата са долепени. На 4-ия и 8-я такт има едно характерно повдигане на ханша, жената е плътно до мъжа, той не я изпуска по време на целия танц. Движенията са много чувствени и въздействащи, наелектризиращи.

ELLE: Кои са движенията, които действат като афродизиак на мъжа?

- Цялата композиция на женското тяло действа като афродизиак, пропорцията, извивките, стойката, походката – всичко разказва за жената. Ако мъжът умее да чете, ще разбере за нейния темперамент и не само... Начинът, по който жената танцува, казва много…

ELLE: Как танците успяват да оформят секси тяло?

- Жените, които танцуват изглеждат особено магнетично, излъчват една подчертана грация. Танците провокират жените да работят върху цялостната си визия, дори променят гардероба си, започват да се гримират, стават по-женствени и привлекателни. С танците тялото придобива една характерна гъвкавост, стойката и походката се променят.

Салсата е невероятна кардио тренировка за цялото тяло. С няколко пъти танци седмично можете лесно да моделирате тялото си, докато се забавлявате. Освен това салсата предлага разнообразие и можете да избирате различни салса стилове, за разлика от рутинните тренировки във фитнес залата. Ако научите основните стъпки и принципи на салса, лесно можете да се пренасочите към по-атрактивните – New York, Miami или LA стил.

ELLE: Могат ли танците да ни разкрепостят в леглото?

- Мога да кажа, а и жените ще го потвърдят, че танцьорите са най-добрите любовници. Танците със сигурност подобряват интимното общуване и начина на правене на любов.

Салсата е енергичен танц и овладяването му учи двамата танцуващи какво да правят с телата си и как да ги контролират. Танците допринасят мъжете и жените да се чувстват по-освободени в движенията си не само на дансинга. Сложността на стъпките в салсата помагат да се подобри сръчността и координацията. А това ще се отразява успешно на всички останали физически аспекти от живота ви, що се отнася до рефлекси и време.

ELLE: Защо обувката с висок ток е задължителна при спортните танци?

- Жената с обувки на ток е по-секси и мисля, че всички мъже ще ме подкрепят, дори и тези, които не танцуват. Обувките с ток придават секси линия на крака, подчертават го и го удължават. А дизайнът на обувките за танци е много специален. Изработват се от специален плат, токът също е от плат, за да не уморява. Подметката е от велур, за да позволява ма дамите да се плъзгат и въртят свободно на дансинга.

ELLE: Как да подберем подходящата музика?

- Зависи от момента и от вкусовете на танцуващите, от целта на танца… Има чудесни салса романтики.

ELLE: А, кой е най-горещият танц за съблазняване?

- Най-горещият танц за съблазняване е кизомбата, наричат го още танца на любовта. Музиката тук само се чувства и не толкова се слуша. Движенията са много интимни и близки, бавни и плавни. Захватът на мъжа е плътен, почти не позволява на жената да мръдне, той води и доминира в танца, а жената трябва да му се довери изцяло. Бедрата и гърдите са допрени, слепоочията също. Танцува се на автентична африканска музика. Кизомбата води началото си от Португалия и Ангола.

ELLE: А, за колко време можем да се научим на салса?

Колкото време е нужно да се научи един език, толкова е нужно и за салса, защото салсата е езикът на тялото. За един месец можете да усвоите основните движения, ако танцувате всеки ден. Едни хора учат за месец, други за три, но в крайна сметка всички се научават

ELLE: Каква обстановка е необходима за чувствената салса?

 - Лунна светлина на брега на морето или свещи, ако сте в града. Енергията на двамата танцуващи създава обстановката.


Вижте видеото заснето в ART STUDIO ALLURE, в което Памбос показва основните стъпки в салсата: 


Още по етикети

танци , новини
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser