Преминете към основното съдържание

В европейските кина е забранено да се носят маски и играчки на „Жокера“

Феновете не са щастливи от тези правила

Някои от кинотеатрите в Испания и Италия актуализираха правилата за посещение на филмовите прожекции в отговор на искания от посетители. Компаниите забраниха да се носят маски и играчки под формата на оръжие в киното за филма „Жокера“.

В официалното изявление се казва, че това решение е взето с оглед „безопасността на посетителите“.

Кинофеновете реагираха двусмислено на новите правила. Някои твърдят, че безопасността е от първостепенно значение, докато други считат тези мерки за част от „жокерофобията“, която идва от САЩ - преди това американската компания Landmark Theaters също забрани тематичните костюми по време на прожекциите на филма. 

По-рано режисьорът на филма Тод Филипс обясни защо трябва надеждно да се изобрази насилието. 

„Помислих си, би ли било лошо да покажем истинските последици от насилието, такова, каквото е в реалния свят? Би ли било лошо решение да премахнем този анимационен елемент, към който сме станали толкова имунизирани? Бях малко изненадан, когато всички го сметнаха за безотговорно, защото поех отговорността да накарам зрителя да почувства реалността на случващото се и дадох да се разбере, че всичко има значение и последствия“, каза той.

Филипс добави още, че е изненадан от шума, който филмът предизвиква по цял свят.

„Мисля, че е нормално, когато един филм предизвиква разговори и има противоречия. Филмът е изявление, важно е да го обсъдите, но все пак е подходящо да го направите, ако сте го гледали“, отбеляза режисьорът.

Филмът вече е официално по кината и в България.

Още по етикети

кино , култура , филми
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser