Преминете към основното съдържание

В киносалона на Chanel в Париж

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Вирджиния Виард показа новата колекция на Chanel по време на Седмицата на модата в Париж, и както всеки път, беше забележителна. Докато моделите дефилираха, на фона на филма L’Année Dernière à Marienbad („Миналата година в Мариенбад“) на режисьора Ален Рене от 1961 г., успяхме да усетим настроението на епохата в стилните костюми, карето, дантелата и точките. Имаше туид, пайети, панделки и щраусови пера, които допринесоха за стилното и луксозно излъчване на дрехите.

Класиката на Рене не беше единственият кинематографичен момент тук. Виард беше помолила Inez и Vinoodh да заснемат в Париж кратък филм с Кристен Стюарт, специално за откриването на шоуто. На кадрите Стюарт излиза от киносалон, скита се по улиците на Париж, изкачва стълбите на Rue Cambon Chanel, и влиза в метрото, облечена с дрехи от пролетната колекция, включително една зашеметяваща дълга рокля в розово злато с пайети.

За разлика от сценария за Мариенбад, Стюарт предлага по-директен отговор, на въпроса как да запазим надежда за по-добро бъдеще. „Изгорете най-доброто от вчера, за да може да започнете отначало“, казва тя.

Виард избра да прегърне многообразието на женската красота, като показа колекцията си върху различни типове тяло. Този подход за съжаление почти липсваше в Париж, но според нас е повече от правилен, за времето, в което живеем, докато изкуствените лица и форми непрекъснато изскачат в социалните мрежи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser