Преминете към основното съдържание

В кой ден от седмицата се карат най-често семейните двойки?

Не, не е понеделник

Учени на британския уебсайт Betterbathrooms.com са провели интересно проучване. Те се опитаха да определят деня от седмицата, в който двойките започват да се карат. Според проучването, проведено в група от 3000 души, този момент е четвъртък вечерта, или по-точно, времето от 18:00 до 20:00 часа. Явно става въпрос за времето, когато и двамата партньори се прибират от работа.

Резултатите от същото проучване разкриват и най-честата причина за караниците. Дребните спорове възникват средно 312 пъти годишно. Тези почти ежедневни двубои най-често са предизвиквани от лош навик на единия партньор, който дразни другия: мокра кърпа на леглото, разпръснати чорапи или мръсни съдове в мивката, лошо приготвена вечеря, трохи в леглото или неизгасени лампи.

Въз основа на тези резултати двойките ще могат да поработят върху отношенията си, за да не се карат за дребни неща. В противен случай не е далеч моментът, в който могат да стигнат до положението „вече нямаме отношения, но сме сродни души“. Всъщност, според семейните психолози, именно поради тази причина повечето двойки, в които чувствата и страстта са избледнели, остават заедно.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser