Преминете към основното съдържание

В плажната чанта на ELLE: книги за пътешествия

Потегляме на път – по света, във времето, любовта, Космоса и една омагьосана София, с 10 нови книги
Нашата селекция книги за път е...
Нашата селекция книги за път е... © iStock

...При това - без да мърдаме от нашето летящо килимче - плажната кърпа, шезлонга или хамака! 

Пътепис

© „Хермес“

Историите на една номадка

Авторката Рита Гелман напуска Калифорния и разпадащ се брак, за да се потопи в културата на екзотични страни и да открие нови приятели. Историята й доказва, че никога не е късно да последваме мечтите си.

Разкази

© Colibri

Летни лъжи

Сборникът с разкази на Бернхард Шлинк – един от талантите на съвременната немска литература, станал известен с романа „Четецът“, съдържа седем майсторски пресъздадени съдби.

Романи

© „Хермес“

Маслиновата ферма

История за живота, любовта и зехтина в Прованс, и за осъзнаването, че и най-прекрасното място губи своя чар, ако в него няма любов. Авторката Каръл Дринкуотър е обиколила целия свят и работи с ЮНЕСКО за опазването на маслиновите горички.

Урания

С типичния си философски дух Блага Димитрова разказва за 18-годишната Урания, която преоткрива красотата на родния език и среща първата любов, за да ни потопи в игри на думи, летни бури и първи трепети.

© Ciela

Сол при солта

Американската писателка с латвийски произход Рута Сепетис възкресява спомените на последните оцелели от немския лайнер „Вилхелм Густлоф“. Четирима бегълци, всеки от различна страна, се оказват свързани от войната.

© „Кръгозор“

Момичетата от хотел „Барбизон“

Легендарния нюйоркски хотел някога е бил сред най-известните хотели за жени и е давал е подслон на бъдещи звезди като Грейс Кели. Мистериозният роман на Фиона Дейвис ще ви потопи в този свят чрез история от наши дни.

© „Жанет 45“

Чамкория

Новият роман на Милен Русков в два тома е за човек, който, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на 1920-те.

© „Жанет 45“

Затворисърце

Дебютният роман на младия поет Константин Трендафилов ще отвори сърцето ви за прошката, любовта и живота – такъв, какъвто е.

 

Биография

© Ciela

Юрий Гагарин. Истината зад легендата

Историята на Гагарин, разказана от режисьора на документални филми Джейми Дорън и учения Пиърс Байзъни, се позовава на разсекретени документи и разговори с близки на пилота.

Фентъзи

© Ciela

Софийски магьосници

Мартин Колев разчупва клишетата за градско крими с история за изчезващи в столицата магьосници, които маг-милицията не успява да опази. Повелителят на предметите се залавя да брани града от злите здрачници.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser