Преминете към основното съдържание

„В повечето сцени един Гучи крещи на друг Гучи.”

„Домът на Gucci” през очите на критиката и зрителите

„Домът на Gucci“ вече тръгна по екраните, а в мрежата вече се появиха много отзиви от критици и обикновени киномани. Новият филм на Ридли Скот с Лейди Гага и Адам Драйвър в главните роли се обсъжда много бурно, защото е посветен на сензационна реална история - убийството на Маурицио Гучи, наследник на основателя на марката Gucci, което е поръчано от бившата му съпруга Патриция Реджани. Мненията на зрителите са разделени: сценарият и диалозите, като правило, са остро критикувани, но изпълнението на някои от актьорите е оценено положително. Предлагаме ви преглед на първите оценки, дадени на филма от медиите и интернет потребителите.

От самото начало беше ясно, че филмът може да се окаже доста объркващ - преди да го гледате е добре да се запознаете с истинската история, за да разберете семейните интриги и кавги, както и да научите повече за прототипите на героите на Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Ал Пачино и др.

„Режисьорът Ридли Скот има добър стил и впечатляващо майсторство, но този път изглежда, че му липсва необходимото вдъхновение. В повечето сцени един Гучи крещи на друг Гучи - в Милано и Ню Йорк, насред Алпите и до езеро, в хотели, конферентни зали, вили и кафенета.”, пише за филма The New York Times.

„Този претоварен и тромав филм може да има повече смисъл във формат на минисериал.” Slate.

Дизайнерът Том Форд, който стартира в Gucci през 1990 г. и беше креативен директор на марката от 1994 до 2004 г., също се изказа за филма. Той също присъства във филмовата адаптация на тази истинска история (изигран от актьора Рийв Карни във филма).

„Наскоро преживях прожекцията на почти тричасовия филм „Домът на Gucci”. По изтънченост конкурира сапунената опера "Династия", но го прави с много по-голям бюджет. Не съм сигурен дали това беше фарс, или завладяваща история за алчност? Често се смеех с глас, но трябваше ли?”, каза Форд, но отбеляза, че мнението му може да е предубедено, тъй като той лично познава Маурицио Гучи.

Критиката също даде своята оценка и коментира играта на главните актьори във филма.

„Що се отнася до гласа на Джаред Лето, докато другите имитира леко нелепи италиански интонации, той произнася думите си с висок тон и оставаме с усещането, че се опитва да общува с китове. Само Ал Пачино се доближава до нивото на това пародийно присъствие на екрана”, се казва в ревю на The Guardian.

„Този филм несъмнено е най-добрата работа на Ридли Скот след „Гладиатор”. „Домът на Gucci“ е сложна и истинска история за това как всъщност работи властта. Патриция Реджани може и да е била златотърсачка, но Лейди Гага я изпълва с печална правдивост. В лицето й има алчност и откритост, в очите й минава огън. Тя има вродена дарба да бъде актриса, позволявайки ви да четете емоциите й, но запазвайки определена загадъчност”, написа за филма The Variety.

На уебсайта IMDB филмът досега е отбелязал 7 точки от 10 възможни, а на популярната платформа Rotten Tomates рейтингът му вече е 61% (данните се променят с появата на нови рецензии).

Различни са и впечатленията на обикновените зрители. Мнозина се оплакват и от прекалено пародийното изобразяване на всичко италианско и преувеличаването в изобразяването на страстите. Мненията за актьорската игра се разпределят въз основа на това кой е чий фен.

„Беше ми скучно, нервирах се и се чудех кога ще свърши. Бих препоръчал да пропуснете тези глупости, но поне Ал Пачино си струваше цената на билета. Много от ревютата на филмите изглежда са направени от фенове на Лейди Гага, които просто не виждат нищо лошо, но в най-добрия случай беше посредствено и всички знаем това!” - публикувано от един от потребителите на IMDB.

„Актьорският звезден състав се държи така, сякаш играят в обществен театър в местната училищна физкултурна зала. Наистина глупава Лейди Гага с ужасен акцент. Адам Драйвър не е много по-добър: остава усещането, че просто се опитва да добави роля към автобиографията си. Ал Пачино винаги е весел в последните си роли. Той е "кръстникът" на модата в този филм на Gucci. Като цяло, нещо между скучно и глуповато смешно” пише друг потребител на платформата.

Но има зрители, които са доволни.

„Лейди Гага винаги е забавна за гледане, а Драйвър, винаги впечатляващ, изпълнява една от най-добрите си роли тук”, пише потребител на Rotten Tomatoes.

„Това не е най-лошият филм на Ридли Скот, но един от най-разочароващите му.”, споделя мнението си друг потребител на сайта.

ИЗВОД: Гледайте „Домът на Gucci” и преценете сами.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser