Преминете към основното съдържание

В рая на Индийския океан: Занзибар и гледките, които ще ви оставят без дъх

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Потапяме се в рая на Индийския океан. Не всеки от нас може да си позволи дълга екзотична екскурзия до остров Занзибар, но си пожелаваме един ден да го посетим. До тогава можем да му се любуваме онлайн и то напълно безплатно, без никакви прегради. Дори коронавирусът не може да ни спре. Готови ли сте? Да тръгваме!

Занзибар е разположен на Занзибарския архипелаг в западната част на Индийския океан. Включва два големи острова – Занзибар (или Унгуджа) и Пемба, както и няколко по-малки. Температурата през деня е около 28-32 градуса, през нощта – между 20 и 25. Водата е кристално чиста и също е с приятна температура. Плажовете там са истински райски кътчета, посипани със златист пясък и заобиколени от екзотични палми. Денонощието е разделено на 12 часа ден и 12 часа нощ, заради близостта на острова до Екватора. Изгревът и залезът са почти по едно и също време през цялата година.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser