Преминете към основното съдържание

В САЩ легализираха еднополовите бракове

Как реагираха на новината някои от звездите?
© Instagram Olivia Wilde

Върховният съд на САЩ легализира регистрацията на еднополовите бракове на всички териотории в страната. Четирима от деветимата представители на Върховния съд на САЩ се обявиха против това решение, но те се оказаха малцинство. Ето защо бе взето решение, че Конституцията на САЩ гарантира правото на всички нейни граждани да встъпват в брак. Във връзка с това всяка забрана за еднополовите бракове ще се счита за нарушение на конституцията. Срокът за влизане в сила на това решение не се уточнява.

Един от първите, който се изказа в социалните мрежи по този повод бе самият президен Барак Обама, който в совята страница в Twitter написа: „Днес направихме голяма крачка към премахване на неравенството. Гейовете и лесбийките получиха право да встъпват в брак също както и хората с традиционна ориентация.“

Своите емоции в социалните мрежи споделиха и звезди като Оливия Уайлд, Елън Дедженеръс, Челси Клинтън, Мат Боумър и други.

Елън Дедженеръс: „Любовта победи!“

Челси Клинтън: „Гордея се със страната си и съм благодарна на всички, които се борят за равенство.“

Мат Боумър: „Днес нашата страна направи огромна крачка напред. Благодарен съм и съм щастлив!“

Сет Макфарлън: „Поздравявам Америка, която в края на краищата доказа, че е в съвременната епоха.“

Оливия Уайлд: „Днес истински се гордея, че съм американка!“

До приемането на решението за равнопоставеността на гей-браковете на всички територии на САЩ, всъщност еднополовите съюзи бяха легализирани в 37 от 50-те щата. Към днешна дата те са легализирани в 20 страни в света.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser