Преминете към основното съдържание

В София сме само мъже

Господин Фандъкова, не знам дали сте с токчета днес, но аз съм с гумени ботуши
© iStock

8 март 2018 година, София. Събуждам се жена. Поне докато пия сутрешното си кафе и получавам целувки от децата и мъжа. До входната врата.

Улиците навън са мокри. Улиците ли казах?! Пардон, останките от асфалт с кратери. Тротоари отдавна няма. Колите са върху тях. Освобождавам паркомясто от екс-тротоара и поемам на дълго пътешествие до офиса. Синята и зелената зона не отговарят на работното ми време, част от тях по „Стамболийски“ все още са минирани от планини неразтопен сняг, платеният паркинг е фул и близо час гумите ми газят в софийската тиня, докато открият точното място за паркиране. Не е върху тротоар, днес няма да съм с гузна съвест. Първият ми осмомартенски подарък – намерих си истинско паркомясто!

© iStock, А има места по света, където дъждът не те кара да мислиш за кал!

И като един главен редактор на едно световно модно издание в една европейска столица се предполага, че от лъскавата кола (сива е и някак си калта й отива!) ще слязат чифт токчета Маноло Бланик... При други обстоятелства и на друго място – може би. Но нито времето, нито градът ми позволяват да бъда на токчета, още по-малко да се чувствам жена, камо ли пък в дъждовния 8 март.

София не е за дъжд, нито за сняг, нито за жени... Тук сме само мъже!

© iStock, Жените в Ню Йорк - те могат да си го позволят!

Господин Фандъкова, не знам дали сте с токчета днес, но аз съм с гумени ботуши. Крача гордо като мъж, преплувам локви, прескачам ями (добре, че са ми дълги краката!) и се радвам, че родният ми град, тази чудна европейска столица, която от няколко месеца спори за джендъри, ни лишава от полова принадлежност. Днес съм мъж. Повече от всеки друг ден!

И не, не е въпросът в токчетата, а в УСЕЩАНЕТО ЗА УЮТ, което само една жена може да създаде. Така, както го прави у дома си. Нали, господин Фандъкова?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser