Преминете към основното съдържание

В сърцето на Карибите: Потопете се във вълшебството на Доминикана

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Доминиканската република е една от най-добре развитите карибски страни в туризма. Топла и приветлива като жителите си, с целогодишни средни температури между 25 и 31 градуса, с невероятна красива природа, буйни тропически гори, златисти плажове, вълшебни планини и лазурносини води. Не се чудете коя да е следващата ви екзотична дестинация. Ако все още не сте посетили това райско кътче, време е да започнете да планирате пътуването си.

Страната заема по-голямата част от остров Еспаньола и граничи с Хаити. Планински вериги се редуват със зелени низини, а крайбрежието се гордее с малките си спокойни заливчета.

Пунта Кана е най-популярният курорт тук. Смята се, че е и най-посещаваният на целите Кариби. Със своите 32 км плажна ивица винаги може да побере още няколко посетители.

Доминикана е рай за почитателите на екстремните водни спортове - сърф, уиндсърф, кайтборд, гмуркане в „сини дупки” (дълбоки водни басейни, образували се сред скали в джунглата, „Hoyo Azul“ е най-известната).

В случай, че искате да отдъхнете, време е за питие и добра компания. Доминикана посреща почитателите на рома със собствени луксозни марки, а ако искате, може да посетите фабриките и да наблюдавате производството.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser