Преминете към основното съдържание

В сърцето на Куба - Хавана

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Освен, че Хавана е столицата на Куба, тя е и неговото сърце и душа. Тя е един от онези градове с личност, която пленява, с цветни фасади, с деца, играещи на улицата и с аромат на тропически плодове.

Дори и да не се влюбите от пръв поглед в Хавана, защото като всеки голям град има и своите минуси (един от тях е, че жителите й не се грижат много добре за чистотата по улиците), пътуването ви ще си заслужава, тъй като има места, които чакат да бъдат открити.

Разходете се по улиците на Стара Хавана, без посока или цел, само тогава ще може да познаете душата на града. Отидете до Катедралата, може да се изкачите и до нейната камбанария, а гледките, които ще се открият пред вас, ще накарат сърцето ви да забие още по-силно. Това е едно от най-очарователните кътчета в столицата на Куба. Знаехте ли, че Хавана има и китайски квартал?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser