Преминете към основното съдържание

В тези 5 страни сте добре дошли заедно с домашния си любимец

Топ 5 на pet friendly дестинациите

© iStock

Искате да планирате следващото си пътешествие, но не знаете на кого да оставите домашния си любимец? Проучвате десетки варианти, молите майка си да гледа кучето или да храни котката, но в крайна сметка отново се колебаете. Забравете вече за това, защото има и по-лесен начин, дори... хиляди.

Оказва се, че съществуват места (хотели, не палатки или колиби) по света, където вашето куче или котка са добре дошли точно, колкото и вие. Споделяме с вас класация, изготвена от експерти на axi2airport.com и абсолютно актуална за 2020 г. Разгледан е броят на местата в Booking.com за Европа, които позволяват на хората да дойдат и да се настанят заедно с домашните си любимци. Не са избирани конкретни дати, съответно резултатите показват всички възможни места за настаняване, без времево ограничение.

И така, коя мислите, че е страната, където има най-много pet friendly места?

Италия, с 18 176 хотела, подходящи за домашни любимци. В топ 5 след Италия се нареждат Русия (10 831 хотела), Полша (8 521 хотела), Хърватия (7 794 хотела) и Испания (6 945 хотела).

Класацията продължава с Франция, Германия, Австрия, Украйна, Швеция. България е на 14-о място, а Румъния е на 20-о.

Любовта към кучетата е заложена в ДНК-то ни

Вижте повече

Любовта към кучетата е заложена в ДНК-то ни

Някои я имат, други не

10 важни съвета за живота, които може да научите от котката ви

Вижте повече

10 важни съвета за живота, които може да научите от котката ви

Кралско достойнство - котката го притежава

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser