Преминете към основното съдържание

В търсене на истината: защо Чарлз лиши Хари от финансиране

Експертите обясняват какви са причините за такова радикално решение на принца на Уелс.

След като принц Хари сподели пред Опра Уинфри, че е спрял да получава финансиране от баща си веднага след напускането на поста на работещ член на кралското семейство, експертите влязоха в спор защо принцът на Уелс е решил да предприеме такава стъпка, осъзнавайки, че семейството на сина му ще бъде принудено спешно да търси нови източници на доходи. „Все още има върху какво да работим. Чувствам се наистина разочарован, защото и той е преживял нещо подобно”, каза Хари пред Опра и разказа, че семейството му е принудено да живее от парите, които е наследил от майка си. Той също така добави, че в даден момент баща му спрял да отговаря на обажданията му.

По време на телевизионно предаване по повод интервюто, кралският редактор на Daily Mirror Ръсел Майерс каза: „Има съобщения, че Чарлз не отговаря на обажданията на Хари. Вече можем да предположим, че това се дължи на факта, че Хари е искал повече пари.”

Експертите смятат, че разкритията на Хари са имали шокиращ ефект върху кралското семейство. По време на първата публична изява след интервюто репортерите се опитаха да зададат въпроси на принца на Уелс за сина му, но Негово Височество ги остави без отговор.

Въпросът за причините, поради които престолонаследникът е решил да спре да предоставя подкрепа на най-малкия си син, остава отворен. Майерс обаче проведе свое журналистическо разследване, интервюирайки придворни. „Хората, с които говорих, разказаха, че Чарлз е разочарован, че Хари непрекъснато променя мнението си“, каза репортерът. „Сигурен съм, че кралицата иска да се справи с всичко,но иска проблемът да намери решение вътре в семейството, а не с излъчвания по американски телевизионни канали."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser