Преминете към основното съдържание

Валентино и Пиерпаоло – основателят и последователят

Да си начело на един от най-великите лейбъли в света със сигурност не е лесно, нито безгрижно, но ето че Пиерпаоло се справя отлично в позицията на главен дизайнер и дори надминава всички очаквания.

Изминаха почти десет години откакто италианският дизайнер Валентино Гаравани не е начело на модната къща, носеща неговото име. Но дори и след оттеглянето на великия моделиер, лейбълът продължава да ни впечатлява с изпипани до съвършенство дизайни. През последната година, успехът на Valentino се дължи изцяло и само на креативния Пиерпаоло, който от Юли 2016 самостоятелно заема поста на главен дизайнер.

Преди да поеме ръководството на Valentino изцяло в свои ръце, Пиерпаоло Пичоли е познат на обществото като част от дуо. Той в продължение на 25 години работи рамо до рамо с не по-малко талантливата Мария Грация Кюри. Сега, когато Мария развихря таланта си в Dior, Пиерпаоло блести изцяло в собствен блясък.

Останал сам с тежката корона на главен дизайнер, Пичоли продължава със своя подчерк да дълбае историята на италианската модна къща.  

Валентино Гаравани

Великият Валентино Гаравани е творец, чийто облекла са белязани с изящество и аристократизъм.

В света на модата дизайнера изпъква с дългите си рокли, излъчващи величие и женственост. Моделите му са олицетворение на неговата любов към естественото и елегантното. Освен таланта и вижданията на Валентино съществува още една тайна за големия успех на лейбъла. - постоянството му да създава елегантни дрехи в най-семплите цветове, но със запомнящи се акценти. Чрез творчеството си, дизайнерът предлага на жените точно онова, което най-силно желаят. А именно – да са красиви.

Пичоли, от друга страна най-често намира идеи за своите нови модели из различни култури и исторически периоди.

Вдъхновение той черпи и от книгите, които е чел, филмите, които е гледал, изкуството, което е съзерцавал, и всичко онова, което е успяло да докосне артистичната му душа. Още в първата си самостоятелна колекция той майсторски вплита елементи от “Градината на земните удоволствия” - най-известната творба на брабанския художник Йеронимус Бош.

© Nadia Shira Cohen for The New York Times, Пиерпаоло Пичоли

За твореца със силно изразена индивидуалност, който е начело на Valentino съществува едно единственото правило и то е, че няма правила. Подчинявайки се на тези свои разбирания той смело изкарва модата отвъд комфортната й зона. Преплита я с всички видове изкуство и й придава различен смисъл. Колекциите му не просто възхваляват истинската красота, но и разказват собствена история и имат за цел да накарат хората да мечтаят.

Все пак в очите на Пичоли модата е много повече от нови дрехи и менящи се тенденции . Тя е съвкупност от мечти и емоции.

Още в първите самостоятелните колекции на дизайнера се вижда не само специалното отношение към цветовете и детайлите, но и желанието му жената да сияе дори и в ежедневието.

 

 

 

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

 

С тази своя насоченост той не противоречи на разбиранията на основателя на модната къща, който е крайно против небрежната и прекалено всекидневна мода.

Всъщност, Пиерпаоло умело се придържа към типичните за лейбъла елегантност, нежност, изящество и разбира се – емблематичния червен цвят.

След като великият Гаравани превърна червеното в синоним на Valentino, Пиерпаоло умело го използва в най-различните му нюанси и така вдъхна доверие на феновете на марката.

Valentino HC Spring 2017

Галерия

Valentino HC Spring 2017

IMaxTree

Въпреки своите различия, Гаравани и Пичоли са творци със сходни виждания и разбирания за модата.

И двамата дизайнери са мечтатели, водени от любовта към красивото, подтикната от италианската култура, към която принадлежат.

Вече година една от най-любимите ни марки е в ръцете на Пиерпаоло Пичоли, а облеклата на Valentino са все толкова женствени, изработени от най-деликатни материали и изпипани до съвършенство. Това ни обнадеждава, че бъдещето на модната къща е в добри ръце и е обвързано с още много и големи успехи. Единственото, за което ни остава да сме любопитни е, с какво ще ни зашеметят този път колекциите на “Валентино”, с които ще се сблъскаме след по-малко от месец.  

Колекция Valentino есен-зима 2017

Галерия

Колекция Valentino есен-зима 2017

Снимки: ImaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser