Преминете към основното съдържание

Вашата кожа е вашата крепост

Нежна ласка на мека бебешка ръчичка, топло погалване от любимия човек, деликатен допир до сатенена пижама… Благодарение на кожата, всяко докосване се превръща в незабравима емоция. Но когато кожата, най-големят орган в човешкото тяло, страда, вие също го усещате незабавно

Успокояващият концентрат XeraCalm A.D. на Avene е „S.O.S.“ грижа при сърбеж, който можете да използвате в допълнение към ежедневния ритуал с останалите продукти от гамата, които почистват и хидратират кожата.
Успокояващият концентрат XeraCalm A.D. на Avene е „S.O.S.“ грижа при сърбеж, който можете да използвате в допълнение към ежедневния ритуал с останалите продукти от гамата, които почистват и хидратират кожата.

Добри намерения

Какво правите, когато искате да подсилите организма и имунната си система? Стараете се да хапвате повече чиста, жива храна, пълна с витамини и полезни вещества. А когато искате да се погрижите за кожата? Нанасяте всекидневно продукти, които съдържат куп ценни за нея съставки. Чудесно! Според проучванията, жените използват между осем и 12 продукта на ден. Това нямаше да е проблем, ако повечето от тези продукти не бяха пълни с консерванти. Необходимото зло, ще кажете вие? Не съвсем…

Минимални съставки за максимална толерантност

Доскоро беше невъзможно формулите на козметичните продукти да се предпазят от развитие на микрооганизми, ако не съдържат консерванти. Но това се промени със създаването на Стерилната козметика от Дерматологични лаборатории Avène - първото и единствено по рода си решение, което предпазва козметиката ви, а тя на свое място предпазва кожата.

Релипидиращата серия XeraCalm е налична във формати 200 мл и 400 мл, за спокойна и защитена кожа на цялото семейство.
Релипидиращата серия XeraCalm е налична във формати 200 мл и 400 мл, за спокойна и защитена кожа на цялото семейство.

Какво са консервантите?

Макар те да не допринасят за ефикасността на продуктите, със сигурност не помагат на притежателките на хиперчувствителна кожа, тъй като могат да предизвикат множество нежелани реакции. Нарекохме ги необходимото зло, защото спират развитието на микрооганизми, съответно удължават срока на годност на продуктите. Към момента, в Европейската директива (Регламент (ЕО) № 1223/2009 на Европейския парламент и на съвета от 30 ноември 2009г относно козметичните продукти) са описани 57 вида консерванти (включително парабените). Някои козметични марки твърдят, че техните продукти не съдържат консерванти, но всъщност използват вещества, които не са включени в списъка на директивата, но имат действие подобно на консервант. На практика, всяка формула, която не е стерилна, трябва да включва консерванти под една или друга форма.

Революцията на стерилната козметика

Без понякога проблемните за кожата консерванти, формулата обикновено се запазва чиста, но само до отварянето на продукта. Това означава, че трябва да изхабите крема си час по-скоро… Доста неудобно, дори невъзможно, нали? Сега, откритието СТЕРИЛНА КОЗМЕТИКА на Лаборатории Avène позволява съхраняването на чистотата и сигурността на формулите, дори и в по-големи опаковки през целия период на употреба.. Всеки път когато използвате продукта, затварящият механизъм позволява на нужното количество да излезе, но без да допуска обратното навлизане на въздух или микроорганизми в тубата, които могат да замърсят формулата.

По опаковката посрещат

На пръв поглед, опаковките на Avène изглеждат не по-различно от другите. Но нека надникнем какво се случва вътре в тях. Те разчитат на патентована херметически затворена система, която гарантира:

• Пълно запазване стерилността на формулата, без опасност от замърсяване – до самия край на употреба на продукта;

• Изолирана опаковка;

• Никакво вътрешно замърсяване;

• Сигурност и чистота на формулата;

• Минимално количество съставки – максимум седем (само най-необходимите за вашата кожа);

• Максимална толерантност, дори и към най-чувствителната кожа;

• Формула, с 0% консерванти и субстанции с подобно действие, без алкохол, аромати или оцветители.

Стерилна козметика = стерилно производство

Всички усилия по изобретяването на опаковката „бодигард“ щяха да отидат напразно, ако не беше стерилизацията на всяко ниво по време на производствения процес. Лаборатории Avène създават изцяло нова среда: реактори, тръби, филтри...Всичко преминава през стерилизация, за да се покрият най-високите стандарти, базирани на технология, използвана в медицината и фармацията. Защитата е 100%.

Режим „щастлива кожа“

Кой може да се възползва от стерилната козметика, създадена от Avène? Всички! И малки, и големи имат нужда от галещата ласка на формули с минимален брой съставки за грижа за кожата, постигащи максимален резултат. Изключителните съставки, подбрани заради тяхната ефикасност и безопасност, подхранват и възстановяват баланса на кожния микробиом и намаляват усещането за сърбеж, причинен от сухота на кожата. Вашата кожа е вашата сигурна крепост.

Още по етикети

грижа за кожата , Avene
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser