Преминете към основното съдържание

Важни житейски съвети от ексцентричната Бетси Джонсън

Една от най-ярките дизайнерки неведнъж е отстоявала своя стил и начин на живот

© getty

Мини поли, къси рокли, високи ботуши над коляното, масивни бижута и бодита!

Бетси Джонсън е революционер в модата. Нейните дрехи са обичани и носени от всичките it girls на 60-те, включително и Туиги. Дизайнерката облича с известната си сребърна колекция Ийди Седжуик за последния ѝ филм "Ciao! Manhattan". Тя е и една от редовните купонджии на партитата на Анди Уорхол.

Нейната мода е женствена и игрива. Бетси не е загубила детското в себе си, което личи и от колекциите, които създава, а неспирната ѝ енергия успява да завладее дори само, когато я гледате от малкия екран.

75 годишната дизайнерка е истинско вдъхновение и доказателство, че с труд и постоянство всичко е възможно!

© getty

"Аз въплъщавам чувството за хумор и свободата да правиш каквото искаш, да носиш каквото искаш, вечното дете, което не иска да порасне."

"Сексапилът се състои най-вече в духа на жената."

"Момичетата не се обличаме заради момчетата. Разбира се, че се обличаме за една друга. Ако трябваше да се обличаме заради момчетата, щяме да се разхождаме голи през цялото време."

"Успехът идва, когато си абсолютно снизходителен към своето развитие. Блокирайте се от въшните негативи и напредвайте стремглаво."

"Не бих искала да е така, но истината е, че получавам уважение като дизайнер от престижната ми модна линия. Колкото по-голям е ценовият диапазон, толкова по-голямо е нивото на уважение от индустрията, въпреки че е много по-лесно да се направи страхотна рокля за $500, отколкото страхотна рокля за $100."

"Трудните времена винаги водят до нещо страхотно."

"Ако мога да дам един съвет на по-младото ми аз, ще бъде: "Затвори си очите и върви напред с пълна скорост!"

Още по етикети

мъдри мисли , цитати
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser