Преминете към основното съдържание

Вече знаем защо първите 7 години от възпитанието са толкова важни

Клуб „Модерни родители“ отново даде полезни отговори на важни въпроси за родителството

В събота, на 19 ноември, родителите останаха удовлетворени – научиха повече по един от най-вълнуващите въпроси като „Защо първите 7 са толкова важни?“ Лектор по темата беше познатата и обичана от гостите в клуб „Модерни родители“ Милена Каменова - психологът и сугестопедагог. Интервю с нея по темата може да прочетете ТУК. Тандемът с любимия ни водещ от БГ Радио Симеон Колев пък отново очаквано доведе до изключително голям интерес от страна на присъстващите.

Родителите се вълнуват изключително от особеностите във възпитанието в този период. Доказателство за това бяха многобройните въпроси от тяхна страна към Милена Каменова. Тя пък, както винаги, даваше интересни и полезни отговори. Така узнахме повече за:

- как родителите да разпознаят емоционалната зрялост на детето си

- какви липси има у него

- къде грешат те самите

- каква е ролята на детската градина,

- на примера на по-големите деца в семейството

Интересен момент бе обсъждането на важният за всички родители въпрос: да оставим ли грижите за децата си на бабите и дядовците, както и дали т.нар. „разширен семеен кръг“ може да се намесва във важните моменти от възпитанието. Милена Каменова сподели, че когато детето каже „Искам сам“, това е моментът, в който родителят трябва го остави да се справи само. Причината е тази, че децата, които опитват всичко без страх, стават по-можещи и уверени.

Любимият ни пример за ролята на родителя във възпитанието дойде от самия Симо, като думите му, че „родителите трябва да са като ракета носител, която изкачва детето в орбита, разкача и се връща назад“ ще запомним!

Наградите са традиционната забавна част от събитието – този път те бяха предоставени от Хиполенд – играта „Камила Злобила" и от adidas.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser