Преминете към основното съдържание

Вечерен релакс: Как го правят успелите жени?

Как максимално оползотворяват времето си и така свеждат стреса до минимум
© getty

Елън Дедженерис, телевизионна водеща

Елън практикува трансцендентална медитация всяка вечер преди лягане. Този вид медитация е определяна като „техника за отделяне на себе си от гнева и тревожността и за насърчаване към хармония и себереализация чрез медитация, повтаряне на мантри, йога практики и е обнародвана от международната организация на индийския гуру Махариши Махеш Йоги“. Чрез тази медитация може да се намали хроничната болка, безпокойството, високото кръвно налягане, холестерола и други здравни проблеми.

© getty

Гуинет Полтроу, актриса и основател на Goop

Тя винаги изглежда спокойна, усмихната и добра, но се справя едновременно с децата си, със дома си, с бизнеса си, с актьорската си кариера, с издаването на книги и с безброй други ангажименти. Полтроу разчита на вана с английската сол. Всяка вечер тя има ритуал, който не пропуска именно защото й доставя така чаканото спокойствие. Освен това използва и етерични масла, с които прави точков масаж на стъпалата си – според нея това е перфектният антидот след натоварен ден.

© getty

Ема Робъртс, актриса

Дъщерята на Ерик Робъртс споделя, че нищо не може да я успокоои по-добре вечер от четенето книга или списание. „Няма нищо по-добро от хубава книга, която не може да те остави“, споделя Ема. 

© getty

Вера Уанг, моден дизайнер

Според нея тайната срещу burnout е проста: декорирането на стаята така, че да предразполага към спокойствие. „Моята спалня е моят храм.“

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser