Преминете към основното съдържание

Вечната модна класика: миди пола

8 шопинг предложения - купете сега, за да ви служи вечно
© Getty, PR

Малко са шедьоврите на шивашкото изкуство, които представляват такъв израз на елегантността и изяществото на женския стил. Такъв шедьовър е полата с миди дължина. Спомнете си Одри Хепбърн в Roman Holiday, Грейс Кели в To Catch A Thief, но всичко тръгва от Christian Dior. През 1947 г. Диор представя колекциите си Corolle и En Huit, които стават по-известни като New Look. Този култов модел пола подчертава талията, разкроява се по дължина, за да създаде женствен обем и завършва под коляното или най-много до средата на прасеца, за да запази глезените открити и дори да акцентира върху тях.

През 70-те този модел се завръща отново, дори специалистите я наричат „годините на миди полата“. Въпреки това наименованието на силуета и до днес остава известно като New Look. Той най-добре обслужва женственият елегантен стил за всеки повод и сезон. Истински добра класика без конкуренция. През зимата се комбинира лесно дори с пуловер, а лятото с риза, копринен топ и тишърт.

© Getty, Полата в стил New Look е сред любимите на Джесика Алба

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser