Преминете към основното съдържание

Венеция не е само вода. Но понякога и тя е напълно достатъчна

Не се сещам за друго по-подходящо място, на което BIODERMA да събере журналисти и инфлуенсъри, за да разкрие тайните на култовата си мицеларна вода Sensibio H2O

Венеция в началото на есента може да бъде и много слънчева, и много мрачна. Но истината е, че тя винаги е красива. Тесните улички и канали придават дух, който трудно би могъл да се опише или да се разкрие, дори и с десетки снимки. Просто човек трябва да отиде на място, да вдиша от въздуха (който често е изключително влажен) и да се разходи из града. В началото може да ви изглежда странно около вас да не хвърчат коли, а бавно да плуват гандоли, но бързо се свиква с това безвремие.

Честно казано, Венеция никога не е била на върха в списъка ми с желани дестинации. Е, понякога човек греши, важното е да не е фатално. Но когато от BIODERMA ме поканиха да присъствам на пресконференция за мицеларната вода Sensibio H2O, си помислих две неща:

1. Ще видя Венеция!

2. Няма по-подходящо място, на което да говорим за вода, за мицеларна вода.

Така че тръгнах с желание да науча нещо ново – и за града, и за знаменитата Sensibio H2O. Въпреки че това е продукт, който ползвам от години, се замислих, че всъщност знам много малко за състава му, защото досега всичко, което ме е интересувало, е било да почиства добре кожата ми. А всъщност има много интересни неща, които научих и бързам да ви ги споделя.

На мястото на събитието

Пресконференцията се проведе в хотел Hotel Monaco and Grand Canal, който, както личи и от името, се намира на знаменития „Гранд Канал“, точно срещу базиликата „Санта Мария дела Салуте“. Това, което изключително много ми хареса, е, че домакините от NAOS (компанията, чиято собственост е BIODERMA) бяха успели да постигнат онази прекрасна приятелска атмосфера по време на цялата пресконференция, каквато рядко се среща на събития от този ранг. Най-добрите творци в научния смисъл на думата ни разказаха за състава на един от най-купуваните почистващи продукти в световен мащаб.

В началото бе идеята

Всъщност мицеларната вода е създадена през 1995 г. именно от BIODERMA. В началото всички подхождат скептично към нейните качества, но хората, които я пробват, казват на други и така на принципа „от уста на уста“, тя се превръща в истински хит. Днес Sesibio H2O е почистващият продукт, който дерматолозите предписват най-често.

Формула, чиста като съзла

И дори още повече! Sesibio H2O е изключително нежна към кожата, благодарение на изцяло естествения си състав, базиран на мицели с много високо качество. Те поддържат стабилността на кожната екосистема и предпазват хидролипидния слой. Разбира се, в мицеларната вода има и вода, но не си представяйте вода от чешмата (абсурд!), нито водата, която обикновено се ползва в козметиката, нито дори толкова популярната напоследък термална вода. В Sensibio H2O се използва силно пречистена вода, която отговаря на медицинските критериите за инжектиране. Сами се досещате, че това значително намалява риска от инфекции. И доказателството е в цифрите – на милион единици има по само един (да, един!) случай на проявена нетолерантност. Във формулата на мицеларната вода има още три вида естествени захари, които са известни със своите успокояващи качества:

1. Рамнозата намалява реактивността на кожата, ограничава дразненето и потенциалния риск от алергии;

2. Манитолът намалява количеството на свободните радикали, като редуцира увреждането на клетките и предотвратява възпалителните процеси;

3. Фруктоолигозахаридите предпазват кожата от вредните вещества и намаляват риска от изостряне на чувствителността на кожата.

Благодарение на всичко това Sensibio H2O не изсушава кожата и специалистите гледат на нея като на продукт за почистване, който се грижи за кожата.

Екобиологията – наука за кожата

Много интересен принцип, от който се ръководи BIODERMA при създаването на всичките си продукти, е екобиологията. Според нея кожата е част от еко система, тя е жива. Осланяйки се на този принцип, мицеларната вода помага на кожата да се адаптира към променящата се околна среда по абсолютно естествен за нея начин. Орели Гийо, директор научни проучвания на NAOS, обясни: „Екобиологичният ни подход разглежда кожата като интелигентна, но крехка екосистема. Важно е да се зачитат и подсилват естествените биологични механизми на кожата чрез избрани активни съставки, които са в перфектна хармония с нея. Благодарение на този екобиологичен принцип, Sensibio H2O предлага идеално решение за чувствителна кожа“. А и не само за нея, бихме добавили ние.

Пандемията, наречен чувствителна кожа

Но да си поговорим за един от най-важните проблеми на кожата днес, за които Sesibio H2О може да ни бъде верен помощник – чувствителната кожа. Ако си мислите, че с нея се раждаш, да знаете, че не сте прави. Специално място в пресконференцията на BIODERMA бе отделено именнено на паднемията, наречена „чувствителна кожа“. Ако по лицето ви има зачервявания и сухи участъци, ако усещате симптоми като сърбеж и парене, то кожата ви светва сигналната лампа, че нещо с нея не е наред. Тя е станала чувствителна. А тази чувствителност може да се отключи във всеки един момент от живота ни. Оказва се, гените определят по-малко от 10% от състоянието на кожата. Сънят, начинът ни на хранене, начинът ни на живот и използването на неподходяща/некачествена козметика са факторите, които определят как изглеждаме. А да не забравяме и хормоналните промени, на които организмът ни е подложен всеки месец! В резултат на тези фактори, както и на небивалото в човешката история замърсяване на околната среда, все повече хора страдат от чувствителна кожа. Статистиката е показателна – в последните 10 г. броят на хората, страдащи от подобен проблем, се е повишил с 22%! Вече говорим за „синдром на чувствителната кожа“, който може да окаже огромно влияние върху начина ни на живот. За да ви докажа колко важно е почистването на кожата, ще ви разкажа за един интересен експертимент, който от BIODERMA споделиха и на събитието. Британска блогърка решава в продължение на 30 дни да не почиства лицето си от грима. Резултатът е, че само за един месец кожата й се е състарила с 10 години!

 

Порочният кръг на чувствителността

По принцип кожата ни може да се справи и сама със всички замърсявания и стрес, но няма време да го направи – идват още и още вредни фактори, които изострят нейната чувствителност. И се влиза в един омагьосан кръг – първо се увеличава количеството на свободните радикали, кожата не успява да ги елиминира докрай, което води до изменение на кожната бариера, а оттам тя става уязвима и се появява възпалението. И така всичко се повтаря отново и отново и се вижда върху лицето ни! Именно тук се намесва мицеларната вода на BIODERMA, която може да прекъсне този порочен кръг. Тя е много повече, отколкото отколкото виждате, защото не само почиства кожата идеално, благодарение на прецизния си състав (вижте по-горе), но и защитава хидролипидния й слой. Sensibio H2O премахва 99% от грима, 98% от микрочастиците и 78% от тежките метали. Затова и експерите на BIODERMA съветват да почиствате кожата си, докато памукът не остане напълно чист. Формулата на мицеларната вода няма нужда от изплакване, освен това тя е напълно достатъчна като почистваща грижа. Забравете за всички останали продукти, тъй като, ако използвате и тях, можете дори още повече да увредите кожата и да изострите нейната чувствителност. Експертите на BIODERMA съветват да използвате мицеларна вода вечер, но и сутрин. Много хора пропускат това, а всъщност през нощта се натрупват токсини, които също трябва да бъдат премахнати. Затова и почистването на кожата е толкова важно, затова Sensibio H2O е толкова важен продукт за кожата ни. Вижте още интересни факти от пресконференцията на BIODERMA в галерията.

Мицеларна вода според вашия тип кожа

Освен познатата формула, BIODERMA разработва и мицеларна вода, съобразена и с всички останали нужди на кожата. Изберете Sensibio H2O AR за кожа, склонна към зачервявания, Hydrabio H2O е за дехидратираната кожа, Sebium H2O за комбинирана към мазна кожа, а ABCDerm H2O – за бебешката и детска кожа. Аз лично препоръчвам последният продукт с две ръце от личен опит. Всеки ден почиствам лицето на сина ми с памуче, напоено в мицеларна вода, и кожата му винаги е чиста и мека.

След пресконференцията на BIODERMA, дойде време да се впусна в красотата на Венеция, макар и само за няколко часа. Построен върху вода, устоял на бури и наводнения, този величествен град е идеалният пример за това колко здрава и силна може бъде и вашата кожа, ако я почиствате редовно със Sensibio H2O.

А сега искам да ви покажа и малко мои снимки от прекрасната Венеция, които се надявам да ви вдъхновят за следващото ви пътуване.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser