Преминете към основното съдържание

Versace ни изненада с морски мотиви в колекцията си пролет-лято 2021 (видео)

Отправяме се на модно приключение в Атлантида

© IMaxTree

Донатела Версаче отново ни впечатли с креативността си, като е обърнала специално внимание на детайлите при дрехите и аксесоарите. По време на представянето на новата си колекция пролет-лято 2021 в Милано, която дизайнерката описа като „оптимистичен дух“, тя заяви, че има за цел да провокира смисъла на модата в исторически момент като този. Светът се е променил, хората също. За дизайнера това означава, че трябва да започне всичко от начало, допълни още тя.

Версаче излъчи шоуто си, което бе затворено за публиката и присъствено само за персонала, сред атмосфера, пресъздаваща руини от Атлантида. Морски мотиви, раковини, корали и миди украсиха дрехите, като ни пренесоха в магичен свят, с митични същества и цветове, наситени с много настроение и емоция. „Исках да направя нещо разтърсващо и да наруша правилата, защото смятам, че това, което работеше преди няколко месеца, днес няма никакъв смисъл. Творчеството на Версаче трябва да достигне нова реалност, до хора, претърпели дълбока промяна. Тя избра морска тематика, за да погледне света от друг ъгъл, като метафора на чудесата. На въпроса как си представя ролята на бранда в пост-пандемичния пейзаж, тя отговори, че се стреми да бъде пример за ново начало, взаимна подкрепа и приемане на различното и на промените, с които се сблъскваме ежедневно.

В колекцията ще видите пъстра палитра от много цветове, костюми, поднесени с нодка екстравагантност, екзотични рокли, които сякаш са създадени за русалки и още много приказни модни находки. Със сигурност ще разнообразят ежедневието и ще го направят по-цветно и по-весело.

Видео: IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser