Преминете към основното съдържание

Versace се отказа от кожата

Донателa: "Не искам да убивам животни, за да правя мода"
© Getty

Все по-често големите модни брандове решават да оставят дългите палта от норка, или заешките пухкави козини в миналото, обръщайки нова страница в историята си, като защитници на животинския свят. Armani, Gucci, Michael Kors и Jimmy Choo са само малка част от имената в модния бранш, които замениха естесвения косъм с еко кожа и синтетика. 

Преди броени дни, в поредното си интервю за американската преса, Донатела Версаче заяви, че модната ѝ къща също застава зад тази хуманна постъпка, заявявайки гласно: "Аз бях до тук! Не искам да убивам повече животни, за да правя мода!".

© IMaxTree, Яке от естествена кожа присъства в колекцията есен-зима 2018 на Versace

Въпреки това, някак си странно и нелепо звучат тези думи, тъй като все още можете да намерите, например, възглавница oт заек или камилско палто с ревери от норка на versace.com.

Естествени дългокосмести палта се видяха и на подиума в Милано през февруари 2018 г. Предполагаме, че Донатела не е твърде загрижена за това несъответствие: "Versace трябва да означава промяна", каза тя по-късно в интервюто.

© Getty, Versace Haute Couture, Fall 2000

Кожа и Versace са практически синоними в историята на модата, тъй като марката е основана от покойния брат на Донатела, Джани Версаче през 1978 г. На практика един от най-ембелматичните и характерни модели за марката в миналото е именно дългото палто от естествен косъм.

Versace Woman FW18/19

Галерия

Versace Woman FW18/19

IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser