Преминете към основното съдържание

Vetements вдъхна нов живот на модния подиум в Париж

Само няколко години отне на Демна Гвасалия да превърне модния бранд в истинско модно чудо
© ImaxTree

Мъжката седмица на модата в Париж е в разгара си, а дизайнерите наистина са се постарали да впечатлят дори и най-капризнитe модни критици. 

Ред е да погледнем към един от най-актуалните и обичани брандове на новото време - Vetements. Френският моден бранд отново накара всички да заговорият за него. Демна Гвасалия бе ибрал да представи новата мъжка колекция на марката в най-стария световен маркет за атиквариат - Paul Bert Serpette, който се намира в района Saint-Ouen на френската столица.

© ImaxTree

Демна Гвасалия е истинско явление в модата. 

Напоследък той е и един от най-обсъжданите модни дизайнери, след като бе назначен за главен креативен директор на френската модна къща Balenciaga, през октомври миналата година. Всъщност, Гвасалия е роден и израснал в Грузия, но се премества със семейството си в Германия през 2000 г., където по-късно получава немско гражданство.

След като завършва Кралската академия за изящни изкуства в Антверпен, се премества в Париж, където работи за Maison Margiela, а по-късно и за Louis Vuitton.

© ImaxTree

През 2014 г. Демна Гвасалия основава заедно с брат си Гурам Гвасалия и още двама съоснователи лейбъла Vetements. Естетиката и стилът на Vetements са повлияни от стрийт модата, а също и от работата на дизайнера за Maison Margiela. 

Именно там той се влюбва в деконструктивността на дрехите и вниманието му пада върху формата на самата дреха, а не върху човека, който я носи. Както самият Демна твърди, Vetements e за хората и техния гардероб - те веднага могат да намерят какво да облекат. 

Разгледайте галерията от снимки, в която ще намерите най-впечатляващите модели от ревюто на Vetements за сезон есен-зима 2018/2019:

Vetements Mens FW18/19

Галерия

Vetements Mens FW18/19

IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser