Преминете към основното съдържание

Vexy превърна Александра Петканова в истинска кукла

Младият талант илюстрира в своеобразен стил корицата на ноемврийския брой на ELLE

Двайсетгодишният бургазлия Велин Георгирев-Vexy прави модни и бюти илюстрации вече от 3 години. Точно тогава с него се свързва екипът на Кайли Дженър за блиц интервю за рубрика в нейния официален сайт и приложение, където Кайли популяризира артисти, които са я рисували. Това е малък трамплин за младия артист и огромна мотивация да продължи с това, с което се е захванал.

От тогава насам рисунките му са забелязвани от популярни лица катo Ким Кардашян, Худа Катан, Уини Харлоу, Роузи Хънтингтън-Уайтли и др. 

 

Vexy хвана нашето внимание с една от последните си публикации в Instagram - илюстрация на Александра Петканова от корицата на ноемврийския брой на списание ELLE. 

 

Вижте какво сподели младият артист с нас:

 

 

Защо рисуваш в този стил?

 

Винаги като малък съм си играел с кукли вместо с колички. Мисля, че този отговор е красноречив, хаха. Не вярвам в случайностите.

 

Какво е общото между твоите „музи“?

 

Че са борбени, успели дами и господа, с мнение и идентичност. Последните две са особено важни. Много трудещите се хора ме вдъхновяват, а когато това е съчетано с интересна външност и харизма, е повече от добре.

 

Колко време ти отнема създаването на една илюстрация?

 

Понякога просто не върви леко, някои са ми отнемали и по над 20 часа. Друг път 5-6. Според настроението. В началото се насилвах, дори да съм изморен, но разбрах, че емоцията ми винаги си проличава в крайния резултат.

 

С какво те вдъхнови корицата на ELLE?

 

Алекс Петканова в комбинация с прекрасното ѝ бебе и един от любимите ми френски дизайнери на корица на любимо легендарно списание - какво повече. Тук е моментът да благодаря на Алекс за това, че винаги подкрепя работата ми! И на всички останали хора и брандове, които ме търсят, за да рисувам за тях. Доста често хората поръчват рисунки за свои близки като подарък или за самите тях. А брандовете съответно ги използват с комерсиална цел. За мен значи много, чувствам се оценен!

 

Коя е следващата звезда, чиято „кукла“ подготвяш?

 

Дледах „Господарка на Злото“ 2 с Анджелина Джоли. Много ми хареса как играе. След това се разрових повече за самата нея и за историята ѝ, вдъхнових се и на един дъх направих тази илюстрация преди няколко дни. Не слагам имена на илюстрациите по принцип, но тази бих нарекъл „Wild at heart“.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser