Преминете към основното съдържание

Видео показва 125 години история на банските в 2 минути

Американка проследи в блога си развитието на банските през годините

Популярният в Америка блогър Аманда Керни публикува в блога си видео, което показва как се променят женския бански костюм в продължение на 125 години.

С нейна помощ може да изучим и стиловете. През 18 век всяка девойка, която е искала да стъпи на плажа, е трябва да вземе със себе си риза за плуване, която закривала тялото й от глава до пети. През 19 век на дамите вече им било позволено да бъдат по-активни – те обличали панталони до коленете с волани, което правело модела по-кокетен. След това дамите започнали да се появяват на плажа с трико, докато банският станал все по-открит.

През 1946 г. се случва чудо и светът разбира за т. нар. бикини. Но жените трудно се решили да започнат да носят този модел от две части. През 1968 г. се случва дългоочакваният преврат и всички стилни момичета в Калифорния започват да носят бикини, а мъжете са много доволни от този факт.

През 80-те дизайнерите започват да експериментират с моделите на банските и се появяват монокини, танкини, манчини (мъжкия бански, получил популярност след филма „Борат“). Чак през 90-те бикините се превръщат в най-популярния модел бански костюм.

Днес в бански се ходи не само на плаж. С тази дреха се женят, спортуват, момичетата я комбинират с пола за клуб и се измислят все нови и нови модели. През 18 век едва ли жените са си представяли това, в което се обличат те през 2015 г.!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser