Преминете към основното съдържание

Вие или детето ви имате акне? Вижте къде да отидете на безплатен дерматологичен преглед

Инициативата е част от кампанията "Заедно сме в борбата срещу акнето" на Bioderma

Статистиката е достатъчно категорична - 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25-годишна възраст страдат от акне. Мащабът на това кожно заболяване е основната причина за четвърта поредна година Bioderma да организира кампанията "Заедно сме в борбата срещу акнето". На специално организирана пресконференция от марката обявиха старта на традиционните безплатни прегледи. Ако вие или детето ви страдате от акне, можете да се консултирате със специалист между 8 и 12 октомври. Тази година в иницативата се включват над 300 дерматолози от 38 града в страната. Имайте предвид, че прегледите стават само с предварително записан час, а изборът на специалист можете да направите на bioderma.bg.


ЗАЩО АКНЕТО Е НОВИЯТ БЮТИ "ТРЕНД" В INSTAGRAM?


С кампанията си Bioderma иска да привлече общественото внимание към кожното заболяване, да помогне на младежите и техните родители с достоверна информация и съвети, както и да популяризира ключовата роля на дерматолога в лечението на акне. Кампанията е целогодишна и включва беседи с ученици, разпространение на информационни материали за пациенти с акне и информационно-медийно съдържание. Сред партньорите на иницативата са Българското дерматологично дружество, Сдружението на частно практикуващите дерматолози, Българска педиатрична асоциация и други.

Основният проблем, който и специалистите на пресконференцията изтъкнаха, е пренебрагването на проблема и очакванията, че той ще отмине сам. Самолечението и стискането на пъпките, както и третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH, са не само неуместни, но и вредни и задълбочават проблема. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни хлътнали белези и пигментни петна по кожата, които остават за цял живот и могат да се отразят на социалния живот и самочувствието. А никой не иска да стига до там, нали?

Серията Sebium на Bioderma е преднзазначена за мазна и комбинирана кожа с акне

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser