Преминете към основното съдържание

Вижте красотите на Пьонгчанг преди всички!

Броени седмици преди началото на зимните олимпийски игри се отправяме на разходка из красотите в района на града домакин. За да ги видим, преди да бъдат обсадени от туристи и спортисти
84% от окръг Пьонгчанг е с надморска височина над 750 м!
84% от окръг Пьонгчанг е с надморска височина над 750 м! © iStock

От 9 до 25 февруари всички погледи се насочват към планинския град Пьонгчанг в Южна Корея. Той ще е домакин на 23-ите зимни олимпийски игри „ПьонгЧанг 2018“ – вторите олимпийски игри, които се провеждат в страната, след летните в Сеул през 1988 г.

Какво да видите

Зимните курорти и будистките храмове в района превръщат областта в една от основните туристически дестинации на Южна Корея. А вероятно има и много други причини Пьонгчанг да измъкне домакинството за игрите от град като Осло (класиран под номер 10 в подредбата на топ градовете за 2018).

Окръг Пьонгчанг се намира в планински регион, като 84% от територията му е на надморска височина от над 750 м! Окръгът включва в пределите си административен център със същото име и седем по-малки градчета. 

Другите два града, които ще бъдат част от олимпийската зона, освен Пьонгчанг, са Гангньонг и Джонгсон. В тях ще се проведат и параолимпийските игри месец по-късно (от 9 до 18 март).

© iStock, Един от многото будистки храмове в района.

Слоганът на южнокорейския град е „Happy 700“, където 700 е надморската височина на Пьонгчан. За нея се счита, че е идеалната, за да живеят хората там в най-добрите климатични условия. Сред забележителностите тук е пещерата Баегньонг, Корейската ботаническа градина, както и традиционни пазари и различни културни, кулинарни и спортни фестивали.

Местните шеговито напомнят да не бъркате Пьонгчанг (Pyeonchang) с Пьонгянг (Pyongyang е международното име на Пхенян – столицата на Северна Корея). Границата между двете държави минава през областта Гангуон и я разделя на две.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser