Преминете към основното съдържание

Вижте Париж през обектива на... мобилен телефон

Ще се изненадате какви снимки прави Huawei P20 Pro, макар и попаднал в непрофесионални ръце

Признавам си – хич не ме бива в снимането. Някак си образът в главата ми винаги се разминава с крайния резултат. Вече отдаване не използвам фотоапарат (че кой ли използва?), а залагам на камерата на мобилния си телефон. Нали са с много мегапиксели и куп екстри, които слагат фотоапарата в купа с антиките, наред с видеокасетите и уокмените. И въпреки това снимките ми все не се получаваха. Липсваше им свежест, фокус или пък цветовете не бяха достатъчно наситени. Особено трудно ми беше с нощните снимки, поради което рядко правех такива.

Това беше преди. Преди да отида на представянето на новите телефони от серията P20 на Huawei в Париж. Пресконференцията в „Гран пале“ бавно, но сигурно покачваше очакванията ми. Затова реших да си записвам всички онези неща, които ме впечатлиха. Събраха се цели 13 точки!

1. Телефоните работят изключително бързо, което се дължи не само на процесора Kirin 970, но и на факта, че имат голяма RAM памет. При P20 Pro е 6 GB, докато при P20 – 4 GB. Освен това и двата телефона разполагат с много голяма вътрешна памет, което означава още повече снимки, без да се притеснявате за пространството. Само ще ви кажа, че при P20 Pro паметта е 128 GB!

© Huawei

2. Батерията се зарежда изключително бързо и издържа изключително дълго. По принцип аз съм голям консуматор на батерия и тази на предния ми телефон падаше още преди да съм се прибрала от работа. Сега обаче при същата употреба батерията ми издържа два дни без нужда от зареждане!

3. Цветът Twilight е наистина УАУ. Наистина! Той е вдъхновен от Северното сияние, затова, когато светлината се пречупва, се създава плавна промяна в цветовете на корпуса – синьо, зелено, лилаво... Този ефект е постигнат чрез нанасяне на няколко слоя оптични покрития под стъклените панели.

© Huawei

4. Представете си да правите екранна снимка само с едно почукване с кокалчетата на пръстите ви върху дисплея. P20 го могат! Освен това с кокалчетата можете да „изрязвате“ само онази част от екрана, на която искате да направите снимка или с хоризонтално движение да го разделяте на две части, за да използвате две приложения едновременно.

5. Преминаваме към най-впечатляващата част на телефоните от серията P20 – камерата. А за нея могат да се направят много отметки. Неслучайно слоганът на рекламната кампания е #seemore. Започвам с това, че за първи път мобилен телефон има тройна Leica камера, която освен това е и с най-големия брой пиксели в смартфон до момента. Едната камера е с 40-мегапикселов RGB сензор, другата с 20-мегапикселов монохромен сензор и третата – с 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Така снимките ви ще улавят повече светлина и детайли.

6. Мобилните телефони P20 разполагат с изкуствен интелект в процесора, който разпознава над 500 сценария в 19 различни категории, като сам избира настройките така че да имате най-добрите кадри. А това означава, че щом насочите телефона към небето, той веднага го разпознава като „синьо небе“, тревата като „зелена поляна“, ястията като „храна“ и дори различава кучето от котката! Ако пък снимате лице, телефонът автоматично превключва на функция „Портрет“, като фокусира върху лицето и размазва фона за наистина удивителни снимки.

7. P20 има такова оптично увеличение, че дори и отдалече можете да видите всички детайли, без това да влияе на качеството на снимката.

8. Режимът Ultra Snapshot улавя кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука, дори при изключен екран.

9. Функцията за предсказващ 4D фокус прогнозира движението на обектите и се фокусира върху тях с изключителна ефективност, за да заснеме и най-дребните детайли, докато са в движение.

10. Нощните снимки вече са с уникално качество, дори и да не разполагате със статив. Само задържате телефона към обекта, който искате да снимате, за няколко секунди, докато изкуственият интелект направи необходимите настройки и имате перфектната нощна снимка.

11. Функцията Slow Motion заснема видео с уникалните 960 кадъра в секунда за изключително ясни и детайлни кадри.

12. Селфи камерата е с уникалните 24 мегапиксела, като тя също разполага с изкуствен интелект за разкрасяване на снимката и 3D ефект, с който можете да имате прекрасно селфи, дори и светлината да не го предполага.

13. Лицето на P20 серията е актрисата Гал Гадот, която присъства лично и на представянето на новите телефони в Париж.

Разбира се, тези 13 точки не изчерпват всичко, с което P20 и P20 Pro разполагат. Но за останалите неща трябва да попитате някой техно специалист. За една жена е важно телефонът да изглежда добре, да работи бързо и да прави хубави снимки. А телефоните от серията P20 изпълняват всичко това.  

След събитието имах възможността и лично да се убедя в качествата на P20 Pro. Честно казано очакванията ми бяха, че снимките ми пак няма да се получат и аз съм безнадежден случай във фотографията. Но бях поразена как от най-обикновените кадри могат да се получат невероятни снимки. Значи проблемът не е бил в мен, а в телефона. Е, вече намерих своя – Huawei P20 Pro.

В галерията по-долу можете да разгледате част от кадрите, които заснех в един пролетен ден в Париж с новия P20 Pro в ръка и с хаштаг #seemore. Имайте предвид, че никоя от снимките не е обработена, единствено някои от тях за заснети в черно-бялата гама. Впечатляващо, нали?!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser