Преминете към основното съдържание

Винаги скандален: Кание Уест обиди семейството на Уитни Хюстън

Рапърът е продуцент на новия албум на Pusha T, чиято обложка стана повод за пререкания
© getty

Продуцентският креативен ум на Кание Уест реши да използва снимката на банята, в която Уитни Хюстън е намерена мъртва.

Фотографията изобразява мивка, на чийто плот са разхвърлени консерви, алкохол, хартия и наркотици. Сега, тази снимка, краси новия албум на Pusha T "Daytona".

Шокиращата картина беше публикувана преди години, илюстрираща живота на Уитни Хюстън, в периода, в който тя страда от наркотична зависимост.

По време на интервю Pusha T признава, че Кание се обадил сутринта и казал, че иска да промени обложката на албума, защото му се струва, че "нещо не е наред" и в последния момент я заменя със закупената за $85 000 скандална снимка. Според рапърите, тази обложка най-добре илюстрира песните в "Daytona".

Братовчедът на Уитни Хюстън сподели, че семейството е огорчено и те приканват илюстрацията на музикалния албум да се смени. Той не е разбрал новината за албума от дъщеря си. 

"Тя беше шокирана. Изпрати ми тази снимка от обложката на албума и на мен веднага ми се догади, защото ме върна шест години назад", казва той. 

Обложката на албума на Pusha T "Daytona"

"Не мислех, че ще отиде толкова далеч и ще навлезе в личното пространсво на семейството на някого", допълни братовчедът на певицата коментирайки Кание Уест. 

От друга страна, племенникът на Уитни Хюстън защити избора на рапъра да използва драматичната снимка в името на изкуството.

Гари Майкъл  Хюстън сподели, че феновете на певицата трябва да са ядосани на този, който на първо място е направил скандалната снимка. Мивката в банята на Уитни е фотографирана от някой близък на певицата. Още през 2006 снимката е продадена и публикувана в National Enquirer.

"Имам различен начин на мислене, когато става въпрос за такива ситуации. Хората автоматично ще се опитат да винят Pusha T и Кание Уест и да кажат, че те са зли или злонамерени и го правят за публичност. Разбирам го. Разбирам корелацията. И всъщност, албумът ми харесва." казва Гари Майкъл Хюстън в изявлението си. 

Той допълва, "В крайна сметка - има артисти днес, които, ако могат да си позволят да платят на някого за ползването на снимка, за да предадат визуално послание, което да придружава музиканта им ... то нека го правят". 

Хип-хоп изпълнителят обяви тези, които твърдят, че са с разбити сърца за слепци.

"Лицето, което е нарушило доверието на леля ми, като е направил снимката и я е продал на таблоидите за лична и/или финансова печалба, е по-шокиращият за мен. Хората трябва да проучат това - защото онзи, който го е изложил, е точно този, който трябва да бъде отговорен за съществуването на снимката", заявява Гари Майкъл Хюстън. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser