Преминете към основното съдържание

Виното ни прави не просто по-секси, но и по-добри в леглото

Наистина ли сексът е като виното: разхубавява ни, кара ни да се чувстваме по-млади, но най-вече – с времето става все по-добър?
Секс и вино: с времето и двете стават по-добри!
Секс и вино: с времето и двете стават по-добри! © iStock

Сещате ли се за онзи път, в който досадният непознат в другия край на бара ви се беше сторил привлекателен? Колко вино бяхте изпили тогава? Не е нужно да прекалявате с количеството, за да усетите ефекта „алкохолни очила“. Всъщност, само две чаши са достатъчни – но просто да харесате някого, а и той да хареса вас. Защото учените вече доказаха: консумирането червено вино може да ви разхубави и дори – подмлади!

Подмладяващ ефект

Съдържащият се в него ресвератрол – естествен природен антиоксидант, доказано помага за красива кожа и стройна фигура. Свързван е с успешното преборване на признаците от фотозамърсяване, пигментацията, вредните UV лъчи, със синтеза на колаген, а също и с понижаването на кръвната захар и укрепването на сърдечносъдовата система.


КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ТЯЛОТО ВИ, АКО СПРЕТЕ АЛКОХОЛА?


И това не е всичко! Реномираният журнал Archives of Pharmacal Research публикува изследване, което установява и положителното влияние на ресвератрола върху потентността и плодовитостта на мъжете (добра новина, ако навръх Свети Валентин решите, че е време да увеличите семейството).

Активният любовен живот и пийването на червено вино се нареждат сред дейностите, които ни карат да се чувстваме млади. Класацията на 40-те подмладяващи неща, направена във Великобритания по поръчка на производители на перилни препарати, включва още добрия сън, слушането на музика, отглеждането на домашен любимец, поддържането в крак с модата... Най-важният извод, направен от 80% от анкетираните, гласи: „човек е на толкова години, на колкото се чувства“.

Умели в насладата

До подобно заключение стига и екипът на д-р Мондайни от Флоренция, когато открива поредната връзка между секса и виното. А именно – това, че с времето и двете стават по-добри. Според проучването на италианците, по-възрастните жени се радват на по-голямо удоволствие от секса и са доста по-умели в леглото.

Същото установяват и професорите по психология Мири Форбс и Робърт Крюгер в свое проучване, което обхваща 6000 души на възраст между 20 и 93 г. Експериментът трае години, докато учените не стигат до извода, че сексуалният живот на човек става все по-добър с времето, а обяснението е, че с напредването на годините хората започват да търсят качество, а не количество. Освен това, припомнят специалистите, и опитът си казва думата. Защото, като във всяка друга сфера от живота, за да станем добри в нещо, трябва да опитваме отново и отново да стигнем върха.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser