Преминете към основното съдържание

"Vinyl" тръгва на малкия екран от 15 февруари

Всеки отделен епизод включва 30 музикални парчета
Мик Джагър със сина си Джеймс
Мик Джагър със сина си Джеймс © Getty

Още през август писахме за новия сериал Vinyl, чиито продуценти сами по себе си са залог за неговия успех. Интересът към сериала е провокиран ен само от този факт, или от тематиката – картина на музикалния бизнес в зората на пънка, диското и хип-хопа, но и от актьорския състав.

Многообещаващо е участието на сина на Джагър – Джеймс - в сериала и в саундтрака му. Във „Винил“ той е фронтмен на измислената група Nasty Bits.

Преди десетина години вокалистът на Rolling Stones Мик Джагър решава да сбъдне една от мечтите си – да създаде филм, в който да разкаже историята на музиката през най-шантавите години на 20 век. През 2006-та година той привлича Мартин Скорсезе и двамата тръгват с идеята да направят тричасова продукция, която да обхване 4 десетилетия от музикалната индустрия.

През 2010-та година в проекта влиза и HBO, а към криейтив екипа се присъединява и Терънс Уинтър, който в този момент работи заедно със Скорсезе над „Престъпна Империя“. Уинтър е част и от друга култова продукция на продукция на HBO - „Семейство Сопрано“. Така дългогодишният проект се превръща в сериал с официално име - “Винил”/ Vinyl

Световната му премиера ще е в средата на февруари и България е част от нея. Сюжетът се развива през 70-те в Ню Йорк. Наситеният със секс и наркотици музикален бизнес в зората на пънка, диското и хип-хопа, е представен през очите на музикалния продуцент Ричи Финестра (Боби Канавали, “Престъпна империя”), който се опитва да спаси компанията и душата си, без да унищожи всички по пътя си.

В него участват още чаровната Оливия Уайлд, чиято героиня се казва Девън Финестра и е съпруга на Ричи.

 Оливия Уайлд в ролята на Девън Финестра

Негова дясна ръка е Зак Янкович - Рей Романо. Виждаме го в абсолютно нова светлина от образа, с който стана световно известен във “Всички обичат Реймънд”. Джуно Темпъл (“Изкупление”, “Господарка на злото“) е Джейми Вайн - друг главен образ във “Винил”.

© Getty, Рей Романо

Многообещаващо е и участието на сина на Джагър – Джеймс, който е в ролята на фронтмен на измислената група Nasty Bits. Джеймс Джагър участва и в създаването на сандтрака на сериала.

“Винил” не просто пресъздава музикалната история, но и прави своя собствен принос към нея: всеки отделен епизод включва до 30 музикални парчета. Музикални супервайзъри са Рандъл Постър и Меган Къриър. Дуото стои зад музикалното оформление на филми като “Гранд хотел „Будапеща“”, “Вълкът от Уолстрийт” и “007: Скайфол”.

Скорсезе, Джагър и Уинтър също се намесват със своя почерк. Продуцентите са отделили и немалък бюджет, за да може музикалните инструменти, използвани в продукцията да са автентични, от периода на продукцията. „Имаме възможност да издаваме музика около всеки епизод“, казва президентът за ТВ и кино в Atlantic Records Group Кевин Уийвър.

Всяка седмица – 2 дни преди излизането на новия епизод, саундтракът в него ще има самостоятелна премиера. Само в първия епизод на 15 февруари, той включва 18 парчета. За всяка серия са предвидени комбинация от стари култови песни, презаписани специално за продукцията, както и оригинални изпълнения, създадени за шоуто. Сред имената, които спомагат за саундтрака, са Иги Поп, Крис Корнел, Джеси Джей, Чарли Уилсън, Royal Boold, Charli XCX, и The Arcs.  

На снимачната площадка на сериала Vinyl

В галерията може да разгледате снимки от шумната и бляскава премиера на сериала Vinyl  в Н' Йорк. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser